Υποδεχόμαστε τον σεφ Βασίλη Παπαζαχαρίου στο Eirinika.gr με μία ''συγκλονιστική'' συνταγή του - Μουσακάς τσιπούρας για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!
Υλικά για 1 μερίδα :
·1 τσιπουρα 400γρ φιλεταρισμενη
·μισή μελιτζάνα μικρή
·μισό κολοκυθι
·μισή πατάτα
·1 φέτα ψωμί του τοστ
Για την μπεσαμελ :
·βουτηρο
·αλεύρι
·μοσχοκάρυδο
·γάλα
·αλάτι
·πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φρυγανιζουμε το ψωμί του τοστ ,κατόπιν περνούμε ενα τσερκι κατα προτίμηση στρογγυλό κ το λαδωνουμε καλα το τοποθετούμε πάνω στο ψωμί του τοστ κ κόβουμε ότι περισσεύει εσωτερικά τοποθετούμε τα 2 φιλέτα τσιπούρας προσέχοντας να μην αφήνουνε κενά μεταξύ τους αφου προηγούμενως τα έχουμε αλάτισει.Κοβουμε το κολοκυθι τη μελιτζάνα κ την πατάτα σε μικρά κυβάκια και τηγάνιζουμε ελαφρά .Αφου τα στραγγιξουμε σε απορροφητικό χαρτί τα τοποθετούμε μεσα στο τσερκι κ ετοιμάζουμε την μπεσαμελ.Σε μια κατσαρόλα λιωνουμε το βουτηρο κ προσθέτουμε το αλεύρι μεχρι να ομογενοποιηθουν.Κατοπιν ρίχνουμε το γάλα ανακατευοντας σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε αλάτι πιπέρι κ μοσχοκάρυδο κ περιμένουμε να κρυώσει .Στρωνουμε στο τσερκι κ ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτα
Who is Who
Μάιος 2006 – Σήμερα
Chef de cuisine στο Piu Verde
Στρατηγού Παπάγου και 8ης Μεραρχίας– Άλσος Παπάγου.
Executive chef, Ξενοδοχείο ASTORIA 4 ⃰, Budva Μαυροβούνιο και Hotel HEMERA 5 ⃰, Podgorisa Μαυροβούνιο.
Executive chef, Εστιατόριο VASSILIKOS, Καμάρι Σαντορίνη, με διάκριση στο Greek guide «καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου εστιατορίου», Καλοκαίρι 2013.
Ιαν. ’05 – Απρ. ‘05 Chef de cuisine στο BREEZE
(Όμιλος Καστελλόριζο) Βάρκιζα
Σεπτ. ’04 – Δεκ. ‘04 Chef de cuisine στο Kitchen Bar
Λεωφ. Ποσειδώνος 3 - Καλαμάκι
Μάιος ’04 – Αύγ. ‘04 Sous chef στο BEBEK club
Λεωφ. Ποσειδώνος 3 - Καλαμάκι
Ιαν. ’04 – Απρ. ‘04 Sous chef στους Ορίζοντες Λυκαβηττού
Λόφος Λυκαβηττού
(Διάκριση Χρυσού Σκούφου του ιδίου έτους)
Οκτ. ’03 – Δεκ. ‘03 Α΄ Μάγειρας στους Ορίζοντες Λυκαβηττού
Λόφος Λυκαβηττού
Ιούλ. ’03 – Σεπτ. ‘03 Chef de cuisine στις Νηριήδες
Πυθαγόρειο – Σάμος
Μαϊος ’03 – Ιουν. ‘03 Chef de cuisine στην Αίγλη
Ζάκυνθος
Σεπτ. ’02 – Απρ. ‘03 Chef de partie στους Ορίζοντες Λυκαβηττού
Λόφος Λυκαβηττού
(Διάκριση Χρυσού Σκούφου του ιδίου έτους)
Mάιος 02 – Σεπτ. 02
Demi chef – chef de partie στη Santa Barbara
Kέφαλος – Κως
Νοεμ. ‘01 – Απρ. ‘02
Demi chef – chef de partie στο MEZZO MEZZO
Λεωφ. Συγγρού – Αθήνα
(Διάκριση Χρυσού Σκούφου του ιδίου έτους)
Σεμινάρια:
Φεβρ. 11
Οκτωβ. 09
Οκτωβ. 08
«Σεμινάριο Μοριακής Γαστρονομίας», Λεμεσός, Κύπρος.
Ημερίδα με θέμα «Ζεστό παγωτό και Μοριακή Ζαχαροπλαστική».
Σεμινάριο στην Ανκόνα Ιταλίας με θέμα «Μεσογειακές συνταγές και παρασκευή τυριών»
Mαρ. 05
Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Valhrona με θέμα «Ποικιλίες σοκολάτας και décor γλυκών».
Ιαν. 2002
Φεβρ. 2002
Μαρ. 2002
- «Κουζίνα από το Μεξικό»
Maria Eugenia Lazcano
AL ANDAR (Πολιτισμός & Γλώσσα Λατινικής Αμερικής & Καραϊβικής).
- «Κουζίνα από το Περού»
Carmela Mesa de la Cruz
AL ANDAR (Πολιτισμός & Γλώσσα Λατινικής Αμερικής & Καραϊβικής).
«Τα Χόρτα – Γνωριμία & Σύγχρονες Συνταγές»
LE MONDE
Εκπαίδευση:
Πτυχίο CHEF, LE MONDE, Ιούνιος 2002
Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλική Μαγειρική Ορολογία
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr