Πιλάφι με κουκουνάρι και κρόκο Κοζάνης μας μαγειρεύει ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης

Υλικά

·    1 κούπα ρύζι
·    3 κούπες νερό
·    1 κτσ βούτυρο
·    1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
·    50 γραμμάρια κουκουνάρι
·    1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
·    λίγο αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει πάνω στην φωτιά.
2.    μόλις λιώσει το βούτυρο καλά, ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε.
3.    αμέσως το ανακατεύουμε συνέχεια, ρίχνοντας κουκουνάρι και τον κρόκο, αλάτι.
4.    συνεχίζουμε το ανακάταμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να κιτρινίσει το πιλάφι μας και προσθέτουμε νερό, ανακατεύοντας συνέχεια.
5.    τέλος το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 5 λεπτά και αν πιεί το νερό που έχουμε ρίξει, τότε ρίχνουμε και άλλο 1/2 ποτήρι νερό.
6.    το ξανατοποθετούμε πάνω στην φωτιά και ζεσταίνουμε το μίγμα μας
7.    μόλις πάρει την τελευταία βράση το βγάζουμε και το σερβίρουμε...


Who is Who



Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr