Γιάννης Λουκάκος: Σίγουρα δεν έχεις ξαναφάει πατάτα… τριφτή – Εύκολο & γρήγορο πιάτο
Υλικά για 2 μερίδες.
ΥΛΙΚΑ
Για την τριφτή πατάτα
- 350 γρ. πατάτα, χοντροτριμμένη
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- θυμάρι, ψιλοκομμένο
- αλάτι
Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τριφτή πατάτα
Τοποθετούμε την τριμμένη πατάτα σ' ένα πανί κουζίνας και στύβουμε καλά, ώστε ν' απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. Αλατίζουμε τις πατάτες.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο.
Στρώνουμε τη μισή ποσότητα της τριμμένης πατάτας, καλύπτοντας ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Προσθέτουμε το θυμάρι και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη πατάτα, στρώνοντας πάλι ομοιόμορφα.
Βρέχουμε την επιφάνεια της πατάτας με λίγο από το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ρίχνουμε το υπόλοιπο στις άκρες του τηγανιού.
Μαγειρεύουμε μέχρι η επιφάνεια της πατάτας να γίνει τραγανή και χρυσαφένια.
Γυρίζουμε πλευρά και μαγειρεύουμε μέχρι και αυτή να γίνει τραγανή και χρυσαφένια.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr