Μια Κρητικιά πεθερά νοικοκυρά μας δίνει την top συνταγή για ντολμάδες με αμπελόφυλλα και κολοκυθοανθούς ! Κρατήστε την

Συνταγή για πέντε άτομα της Πόπης Ανυφαντάκη-Βασιλάκη της ταβέρνας «Πανόραμα» Σπηλίου, από το madeincreta.gr

Συνταγή για πέντε άτομα της Πόπης Ανυφαντάκη-Βασιλάκη της ταβέρνας «Πανόραμα» Σπηλίου, από το madeincreta.gr



Υλικά

Αμπελόφυλλα φρέσκα και κολοκυθοανθούς, μισό κιλό ρύζι(καρολίνα), δυο μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, δυόσμος, μάραθο, μαϊντανός, ντομάτα τριμμένη, κολοκυθάκι και αγκινάρα ψιλοκομμένα, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι, ελαιόλαδο σε ποσότητα.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά με το ρύζι και τα τυλίγουμε στα αμπελόφυλλα και τους ανθούς. Στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας αμπελόφυλλα και «χτίζουμε» τους ντολμάδες. Ρίχνουμε νερό σε ποσότητα μέχρι να καλυφθούν και στίβουμε δυο λεμόνια. Σκεπάζουμε τους ντολμάδες με αμπελόφυλλα και τοποθετώντας ένα πιάτο. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και όταν βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και μένουν για να ψηθούν περίπου μισή ώρα…

Η συνταγή μεταδόθηκε στην Πόπη Ανυφαντάκη από την πεθερά της Ειρήνη Βασιλάκη και ανήκει στις γνήσιες παραδοσιακές συνταγές των κρητικών νοικοκυριών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr