Γιάννης Λουκάκος: Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας - μία από τις πιο fun και απλές συνταγές (βίντεο)
Για σενα μου έχει κολλήσει το μυαλό σου στο πως θα κάνεις το κοτόπουλο αλλά δε θες να περάσεις και μία αιωνιότητα στην κουζίνα
ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο με κρουστα παρμεζάνας
600 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς δέρμα
σαλάτα ντομάτας
αλάτι
Για την κρούστα παρμεζάνας
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
220 γρ. μαγιονέζα
Για τη σαλάτα ντομάτας
80 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρά καρέ
200 γρ. ντομάτα χωρίς φλούδες και σπόρια, σε μικρά καρέ
40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
20 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
5 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
3 γρ. βασιλικό, σε λεπτές λωρίδες
10 γρ. ελαιόλαδο
πιπέρι μαύρο
αλάτι
Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοτόπουλο με κρουστα παρμεζάνας
Τοποθετούμε τα κοτόπουλα σε αντικολλητικό ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από κάθε στήθος την κρούστα παρμεζάνας.
Ψήνουμε τα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα μέχρι να μαγειρευτούν στο εσωτερικό τους αλλά να παραμένουν ζουμερά και να πάρει η κρούστα ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 15 λεπτά. (Ιδανικά ελέγχουμε την εσωτερική θερμοκρασία από το κοτόπουλο με ένα θερμόμετρο, τοποθετώντας στο πιο χοντρό σημείο να έχει φτάσει τους 72°C).
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τοποθετώντας στο κέντρο τη σαλάτα και από πάνω το ψημένο κοτόπουλο.
Για την κρούστα παρμεζάνας
Αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές τα κοτόπουλα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Για τη σαλάτα ντομάτας
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Προαιρετικά, τοποθετούμε τη σαλάτα ντομάτας για 30΄λεπτά στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr