Δημήτρης Σκαρμούτσος: Απίθανα μίνι μπέργκερς με πικάντικη σάλτσα και ζυνομυζήθρα

Για τους λάτρεις των μπέργκερ!

ΥΛΙΚΑ

 

Για τη σάλτσα:

1 ½ φλ. κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι

1 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.γ. Worcestershire σάλτσα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

1/3 κ.γ. αλάτι

¼  κ.γ. πιπέρι

1/3 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι, το μπούκοβο, τη Worcestershire σάλτσα, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το χυμό λεμονιού, να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο.

Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά.

Με αλευρωμένα χέρια φτιάχνουμε 10-12 μικρά μπιφτεκάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Λαδώνουμε λίγο το σχαροτήγανο και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τοποθετούμε την εσωτερική τους επιφάνεια στο τηγάνι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν ελαφρώς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ξινομυζήθρα με το θυμάρι.

Ανοίγουμε τα μπριός στη μέση και αλείφουμε το κάτω μισό από το κάθε ψωμάκι με το μίγμα ξινομυζήθρας, τοποθετούμε από ένα μπιφτέκι, βάζουμε μία κουταλιά από τη σάλτσα, 2-3 φύλλα από το baby σπανάκι, καπακώνουμε το μπέργκερ και σερβίρουμε.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr