Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει ένα απίθανο πιάτο – Στήθος κοτόπουλο με σάλτσα αβοκάντο 

Για ένα ελαφρύ, αλλά εύγευστο βραδινό 

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

• 3 ή 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

• αλάτι, κατά βούληση

• πιπέρι, κατά βούληση

• 1/3 φλ. ελαιόλαδο

• 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

• 2 φύλλα δάφνης

• 1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

• 1 μοσχολέμονο, ξύσμα

• αλάτι, κατά βούληση

• πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 
Για τη σάλτσα αβοκάντο:

• 2 μεγάλα,ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κυβάκια

• ½ μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

• 1 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα

• 2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια

• 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ

• 1 κ.σ. χυμό μοσχολέμονου

• αλάτι, κατά βούληση

• πιπέρι, κατά βούληση

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
 

Πως φτιάχνουμε το κοτόπουλο

Σε ένα μπολ βάζουμε τη καρίνα στήθους κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη δάφνη, το θυμάρι και το ξύσμα μοσχολέμονου, ανακατεύουμε καλά το κοτόπουλο για να πάει η μαρινάδα παντού.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη, το μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε το στήθοςκοτόπουλου να μαριναριστούν για 60 τουλάχιστον λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και μεταφέρουμε το στήθος κοτόπουλου σε ένα πυρέξ μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά.

Πως φτιάχνουμε τη σάλτσα αβοκάντο 
 

Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την ντομάτα, την πιπεριά, το χυμό μοσχολέμονου, αλάτι, πιπέρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε απαλά.

Κόβουμε τη καρίνα στήθους κοτόπουλου σε λεπτά κομματάκια, μοιράζουμε τη σάλτσα στα πιάτα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr