Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά για ένα θρεπτικό μεσημεριανό

Ένα φαγητό γεμάτο γεύση

 

Βάλτε τα λαχανικά που αγαπάτε και πατάτες κομμένες σε καρέ, και απολαύστε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό όλο το χρόνο.

 

ΥΛΙΚΑ

Για το μπακαλιάρο στο φούρνο με λαχανικά

• 1½ κ. καθαρισμένο ψάρι (μπακαλιάρο ή φαγκρί ή συναγρίδα ή σκορπίνα κ.λπ.)

• 3 κλων. σέλερι κομμένα σε καρέ

• 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ

• 3 ντομάτες κομμένες σε καρέ

• 3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ

• 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

• 2 κλων. φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη

• 1/2 φλ. ελαιόλαδο

• Αλάτι

• Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 
Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ψάρι στο φούρνο

Με ένα μαχαίρι κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ.

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του.

Σε μακρόστενο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια.

Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 

Μπήγουμε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄.

Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr