Νέο & νεανικό με μικρά ψαράκια ψαρομεζεδάκια το λένε Kαπετάν Fishάει και... φυσάει, τηγανίζει σαν να είσθε στο Βόσπορο μέσα στο κέντρο της Αθήνας!‏

Εκεί στο κέντρο –που έχει παράδοση στα ουζερί–, σε ένα μικρό πράσινο ντεκ με ξύλινους πάγκους που θυμίζουν κάπως αγγλική παμπ ή στα ψηλά τραπέζια με τα ψάθινα stools στο βιομηχανικό εσωτερικό, κάτω από το βλέμμα του καπετάνιου, τεντζερέδια με αχνιστά μύδια, φρέσκα ψάρια στη σχάρα (τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας ή σολομός ) ή στο τηγάνι (γαύρος, μαρίδα, αθερίνα ) και θαλασσινά δίνουν άλλη διάσταση στην καθημερινή ψαροφαγία.

Εκεί στο κέντρο –που έχει παράδοση στα ουζερί–, σε ένα μικρό πράσινο ντεκ με ξύλινους πάγκους που θυμίζουν κάπως αγγλική παμπ ή στα ψηλά τραπέζια με τα ψάθινα stools στο βιομηχανικό εσωτερικό, κάτω από το βλέμμα του καπετάνιου, τεντζερέδια με αχνιστά μύδια, φρέσκα ψάρια στη σχάρα (τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας ή σολομός ) ή στο τηγάνι (γαύρος, μαρίδα, αθερίνα ) και θαλασσινά δίνουν άλλη διάσταση στην καθημερινή ψαροφαγία.



Και ούζα παίζουν, και τσίπουρα, και μπίρες, και αρκετές ετικέτες κρασιού σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα € 10. Είναι πολύ έξυπνη ιδέα το «Kαπετάν Fishάει». Ένα «άλλο» γρήγορο φαγητό, σύγχρονο, χαλαρό, νεανικό και οικονομικό. Το balik ekmek, παλαμίδα που την ψήνουν δίπλα στα αραγμένα καΐκια του Eminonu και σ’ τη δίνουν μέσα σε καρβελάκι, είναι ωραία φάση. Κάτι σαν θαλασσινό «βρόμικο». Το smorbrod, ανοιχτό ψαρο-σάντουιτς με ψωμί σικάλεως, συνήθως με σολομό ή γαριδάκι, των Νορβηγών και των Δανών, πιο λεπτοκαμωμένο, λιγότερο «άγριο», έχει κι αυτό τη χάρη του, αναφέρει το athinorama.gr.

Ε, στο «Καπετάν Fishάει» αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους, ντόπια εκδοχή. Και εγένετο ψαρο-street food αλά ελληνικά. Εκεί που θα έτρωγες μια τυρόπιτα ή ένα σουβλάκι/κεμπάπ, μπορείς πλέον να φύγεις με ένα ψάρι στο χέρι: κάνουν σάντουιτς με ψητό, τηγανητό ή μαριναρισμένο φρέσκο ψάρι με € 4,50. Ιδίως αυτό με το λαβράκι, φρέσκο κρεμμύδι, ντομάτα, μαρούλι, και σος ταρτάρ, ωραία καυτερό, με αρκετούτσικο μπούκοβο, βάζει κάτω το κρέας.

Δοκίμασε

Μπακαλιάρο τηγανητό και πατάτες

ήτοι fish and chips αλά ελληνικά–, τον οποίο εδώ τον πανάρουν με panko (γιαπωνέζικη γαλέτα ). Έρχεται τραγανός, πάνω σε λαδόκολλα, σε μεταλλικό δισκάκι (€ 6,80 ).



Τσιπούρα ή λαβράκι
τα οποία τα ψήνουν στη σχάρα ανοιχτά (αναλόγως μεγέθους, 300-350 γρ. συνήθως, κοστίζουν € 6,50-7,20 ). Για συνοδεία μπορείς να διαλέξεις λαχανικά ωμά ή βραστά, τουρσάκι και σος.

Φρέσκο ψιλό ψαράκι ή τηγανητό γαριδάκι
που πανάρεται με καλαμποκάλευρο (€ 4 ). Και το μεν και το δε έρχονται μέσα σε χάρτινο χωνάκι, τραγανά, γλυκοφάγωτα, έτσι, σαν σνακ.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr