Ώρα για γλυκάκι: Σοκολατάκια με φρέσκες φράουλες και σαμπάνια σκέτη κόλαση μας φτιάχνει ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης

ΥΛΙΚΑ
·    σοκολάτα υγείας 1 κιλό
·    κρέμα γάλακτος 2 κτσ
·    λάδι 2 κτγ
·    σαμπάνια 50 γραμμάρια
·    φράουλες φρέσκες 20 τεμάχια
·    τρούφα σοκολάτα προεραιτικά



ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1.    τοποθετούμε σε μπελ μαρί την σοκολάτα και την λιώνουμε καλά.
2.    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το λάδι, την σαμπάνια και τα ανακατεύουμε καλά.
3.    Παίρνουμε τις φράουλες και τις βουτάμε μέσα, μέχρι την μέση, μέσα στην λιωμένη σοκολάτα  και την σηκώνουμε να στραγγίξει όσο πιο πολύ μπορούμε.
4.    αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω τρούφα σοκολάτα.
5.    τα τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο να στεγνώσουν καλά.
6.    τέλος όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε πιάτο και τα σερβίρουμε.

Who is Who



Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr