Δημήτρης Σκαρμούτσος: Τραγανός τηγανητός γαύρος με μυρωδικά και θαλασσινό αλάτι για όλη την οικογένεια

Ένα εύγευστο πιάτο 

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαύρος

1 κ.σ. αλάτι χοντρό, Χιών

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. πάπρικα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

½ κ.γ. κόλιανδρο

½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας

2 φλ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

κλωναράκια δεντρολίβανο, για γαρνιτούρα

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά το γαύρο και τον αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα πλατύ μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο και τη σκόνη μουστάρδας, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει καλά. Μόλις ζεσταθεί, αλευρώνουμε το γαύρο, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε, λίγα-λίγα τα ψάρια, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να αρχίζουν να χρυσαφίζουν. 

Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα ψάρια. Πασπαλίζουμε το γαύρο με μπόλικο χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με κλωναράκια δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr