Το πιο πρωτότυπο μεσογειακό ριζότο με αγγούρι, κατίκι και σχοινόπρασο θα φάμε σήμερα με συνταγή του Ηλία Ιωσηφέλη!
Υλικά για τέσσερις μερίδες
Ρύζι arborio 400 gr
Βούτυρο ή Ελαιόλαδο 50ml
Κρεμμύδι 1 μεγάλο
Πιπεριά πράσινη 1 τεμάχιο
Ντομάτα 80 gr
Ελιές 40 gr
Κάπαρη 40 gr
Κατίκι 100gr
Κρασί λευκό 50ml
Ζωμός λαχανικών 1,1lt
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για γαρνίρισμα
Αγγούρι, κατίκι, σχοινόπρασο
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, φτιάχνουμε τον ζωμό λαχανικών σύμφωνα με τις οδηγίες . Παίρνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, έπειτα το ρύζι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε λίγο ζωμό. Μόλις το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Βλέπουμε ότι το ρύζι αρχίζει να χυλώνει, ρίχνουμε τότε τη ντομάτα, την κάπαρη, τις ελιές, λίγο ζωμό και μαγειρεύουμε για μερικά ακόμα λεπτά. Δένουμε το ριζότο μας μια κουταλιά κατίκι και καρυκεύουμε ανάλογα.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με καρεδάκι από αγγούρι, μια κουταλιά κατίκι και λίγο σχοινόπρασο.
Who is Who
Ο Ηλίας Ιωσηφέλης δραστηριοποιείται στους χώρους της εστίασης εδώ και 15 χρόνια. Στη μακρόχρονη πορεία του απέκτησε εμπειρία στην μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. Αποφοίτησε από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Στη γραμμή εκκίνησης της καριέρας του βρίσκονται μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως η Grecotel και η Hilton. Παράλληλα, σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα είναι οι συνεργασίες του με μεγάλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (caterings) ως head chef στον τομέα των δεξιώσεων! Η αγάπη του για την μαγειρική τον ώθησε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε φοιτητές και νέους επίδοξους σεφ σε δημόσιες σχολές, ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης. Σήμερα εργάζεται ως executive chef στη ναυτιλιακή Λέσχη Εφοπλιστών, καθώς και ως private chef σε κύκλους υψηλών προσώπων. Η συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε διαφημιστικά σποτ στο web tv, του άνοιξε πρόσφατα το δρόμο για τα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα. Είναι μέλος της ομοσπονδίας αρχιμαγείρων Ελλάδας , της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (chef club of Greece) και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS).
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr