Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ζυμαρκά ravioli με σάλτσα ντομάτας, κιμά και φέτα στο πι και φι
Για μετά τη δουλειά
ΥΛΙΚΑ
12 ραβιόλια γεμιστά με τυρί
150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλ. φρέσκο baby σπανάκι
1/4 φλ. φέτα, θρυμματισμένη
Για τη σάλτσα:
1 ½ φλ. χυμός ντομάτας
½ κρεμμύδι, τριμμένο
½ φλ. κόκκινο κρασί
1 κ.σ. Tabasco, Habanero
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
½ κ.σ. ντοματοπελτέ
ελαιόλαδο
½ κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα ραβιόλια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε και κατόπιν σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τον κιμά, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Αφαιρούμε από το τηγάνι, πασπαλίζουμε με φέτα και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr