Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ψητές πατάτες με βούτηρο και σχοινόπρασο για μικρούς και μεγάλους
Για το μεσημεριανό τραπέζι
ΥΛΙΚΑ
16 μικρές πατάτες baby
2 κ.σ. ελαιόλαδο
νιφάδες θαλασσινό αλάτι
μαύρο πιπέρι
3 κ.σ. Lurpak βούτυρο, ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 μάτσο σχοινόπρασο, λεπτοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Χαράσσουμε τις πατάτες σε όλη τους την επιφάνεια.
Περιχύνουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με τις χαραγμένες πλευρές προς τα πάνω.
Ψήνουμε για 55-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε μείγμα βούτυρο-σχοινόπρασο επάνω στη ψημένες πατάτες, τινάζουμε ελαφρά το ταψί μας και μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr