Δημήτρης Σκαρμούτσος: Κοτόπουλο με κινόα, γιαούρτι και μουστάρδα για ένα ελαφρύ μεσημεριανό
Ένα πιάτο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους
ΥΛΙΚΑ
4 στήθη κοτόπουλου
350 γρ. κινόα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
50 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
250 γρ. γιαούρτι, Total
100 γρ. μουστάρδα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κάρυ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μετράμε τη κινόα με φλιτζάνι και βάζουμε στην άκρη 2 φορές τον όγκο του σε νερό.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο και κατόπιν προσθέτουμε τη κινόα, το νερό, αλάτι και το κάρυ.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να πιεί το υγρό περίπου 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ αλατίζουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στο προθερμασμένο γκριλ περίπου 10-12 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη η κινόα ανακατεύουμε μέσα το τριμμένο τυρί, την μουστάρδα και το γιαούρτι. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι.
Σερβίρουμε μερικές κουταλιές κινόα σε κάθε πιάτο και ακουμπάμε επάνω ένα κομμάτι ψητό κοτόπουλο.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr