Δημήτρης Σκαρμούτσος: Λαζάνια με σπανάκι για όλη την οικογένεια
Αρέσει εξίσου σε μικρούς και μεγάλους
ΥΛΙΚΑ
225 γρ. ζυμαρικά λαζάνια
1 κ.σ. ελαιόλαδο (15 ml)
400 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
1 κ.σ. Tabasco, Red pepper
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 ½ κούπες νερό
2 φλ. τυρί cottage 2%
225 γρ. μοτσαρέλα, σε φέτες
¼ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
½ φλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο, το σπανάκι, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και το βασιλικό.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το Tabasco, το νερό, το σκόρδο και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέβουμε το τυρί cottage, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το αβγό.
Τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα σάλτσας (ντοματοπελτέ-σπανάκι) σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Τοποθετούμε 4 λαζάνια (μη μαγειρεμένα) και απο πάνω τοποθετούμε άλλη μια στρώση σάλτσας.
Προσθέτουμε ακόμα 4 λαζάνια.
Στην συνέχεια τοποθετούμε μισή στρώση απο τα τυριά και μισή στρώση σάλτσα.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η σάλτσα. Η τελευταία στρώση πρέπει να ειναι σάλτσα.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr