Γιάννης Λουκάκος: Αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό - ένα λαχταριστό πρωινό (βίντεο)
Συνταγή για αυγά Μπενεντίκτ από τον Γιάννη Λουκάκο
ΥΛΙΚΑ
Για τα αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό
- 8 αυγά ποσέ
- 4 αφράτα ψωμάκια της αρεσκείας σας, κομμένα στη μέση, ψημένα και αλειμμένα με βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 320 γρ. ντομάτες ψητές
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- 40 γρ. ελιές Καλαμών σε φιλέτα
- 4 γρ. βασιλικός, χοντροκομμένος
- 220 γρ. εύκολη σάλτσα ολλανδέζα, ζεστή
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό
Σε ένα καλά ζεσταμένο τηγάνι τοποθετούμε τα ψωμάκια που τα έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και τα φρυγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Πάνω στη φρυγανισμένη επιφάνεια από τα ψωμάκια στρώνουμε τη ψητή ντομάτα, την τριμμένη φέτα, τις ελιές καλαμών, τα αυγά ποσέ και καλύπτουμε με τη σάλτσα ολλανδέζα. Γαρνίρουμε με τον βασιλικό.
TIP
Σε περίπτωση που έχουμε ήδη μαγειρέψει τα αυγά από πριν, για να τα αναθερμάνουμε, τα τοποθετούμε στον φούρνο ατμού (steamer) στους 60oC για 1’ περίπου. Εάν δεν έχουμε φούρνο ατμού, τοποθετούμε τα αυγά σε ένα σκεύος με λίγο νερό, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60oC για περίπου 1 με 2 λεπτά.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.
Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.
Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.
Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr