Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί: Poke bowl με τόνο - Θρεπτικό, υγιεινό και άκρως γευστικό!

Εσείς τι θα φάτε σήμερα;

Συστατικά

250 γρ. ρύζι μπασμάτι

500 γρ. νερό

αλάτι

πιπέρι

6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 ματσάκι κόλιανδρο

1 κ.σ. βασιλικό

1 κ.σ. ρίγανη

160 γρ. τόνο, σε νερό

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. σησαμέλαιο

40 γρ. σουσάμι

100 γρ. ντοματίνια

1 αγγούρι

1 αβοκάντο

Για το σερβίρισμα

κόλιανδρο

σουσάμι

λάιμ

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

General

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά.

Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε τα κοτσάνια από τον κόλιανδρο, 1 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. ρίγανη, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε για να πολτοποιηθούν.

Αφαιρούμε το ρύζι από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό μείγμα μυρωδικών. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Το υπόλοιπο μείγμα μυρωδικών το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Βάζουμε τον τόνο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να γίνει τραγανός.

Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το λευκό και το μαύρο σουσάμι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, το αγγούρι σε φέτες, και τα βάζουμε μέσα στο μπολ με την υπόλοιπη σάλτσα μυρωδικών.

Μεταφέρουμε το ρύζι σε πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, το αβοκάντο σε φέτες και τον τόνο.

Σερβίρουμε με κόλιανδρο, σουσάμι και λάιμ.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr