Άκης Πετρετζίκης: Σούπα με πράσο και πατάτες - Ότι πρέπει για την σημερινή κρύα ημέρα

Φτιάξτε την για την οικογένειά σας!

Συστατικά

1 κρεμμύδι

3 πράσα

2 πατάτες

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. θυμάρι

1 κύβο λαχανικών

1/2 λίτρο νερό

αλάτι

πιπέρι

100 ml κρέμα γάλακτος 35%

Για το σερβίρισμα

κρουτόν

4 κλ. θυμάρι

πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο σε λεπτές φέτες και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι, τον κύβο, 1/2 λίτρο νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα.

Σερβίρουμε με κρουτόν, θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr