Άκης Πετρετζίκης: Στριφτή κασερόπιτα με υπέροχη γέυση - Μια τέλεια συνταγή για πρωινό

Φτιάξτε την, είναι πανεύκολη! 

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για τη σύνθεση
  • 8-9 φύλλα χωριάτικα
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. νερό

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κασέρι, το κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το αυγό.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα του γάλατος στο μπολ με τα τυριά και προσθέτουμε το θυμάρι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Για τη σύνθεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας. Ραντίζουμε ένα φύλλο με βούτυρο και βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς. Τυλίγουμε σε ρολό και μεταφέρουμε στην εξωτερική πλευρά από ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί με διάμετρο 34 εκ.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί. Ενδιάμεσα από τα φύλλα βάζουμε βούτυρο για να μην κολλήσουν τα ρολά μεταξύ τους.
  • Απλώνουμε από πάνω το βούτυρο που έχει περισσέψει, πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ραντίζουμε με το νερό και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr