Κέικ όλο σοκολάτα από την εκπληκτική Αργυρώ - Εύκολο και οικονομικό σας δίνει την αίσθηση του υγρού!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Bουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. χωρίς τρύπα. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Τα βάζουμε σε μπαιν μαρί να λιώσουν, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Bουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. χωρίς τρύπα. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Τα βάζουμε σε μπαιν μαρί να λιώσουν, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
Χτυπάμε τ' αβγά με τη ζάχαρη σε μίξερ χειρός για 6-7 ', μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα με απαλό κίτρινο χρώμα και να στέκονται οι κορυφές όταν σηκώνουμε το σύρμα του μίξερ. Αναδιπλώνουμε τα χτυπημένα αβγά στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να μη φαίνονται καθόλου στη σοκολάτα και αδειάζουμε στην φόρμα. Ψήνουμε για 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως στη φόρμα. Αν προσπαθήσετε να το βγάλετε όσο είναι χλιαρό θα διαλυθεί.
Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Υλικά συνταγής
- 450 γρ. σοκολάτα 60-70 % περιετικότητα σε κακάο
- 200 γρ. βούτυρο
- 5 μεγάλα αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κονιάκ
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr