Ντίνα Νικολάου: Cookies με λευκή σοκολάτα, καρύδια και αποξηραμένα φρούτα - τα παιδιά θα τα λατρέψουν
Τα καρύδια δίνουν ακόμη πιο γεμάτη γεύση αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο ξηρό καρπό αγαπάτε.
Υλικά
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
- 110 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 130 γρ. ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- 110 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 80 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 60 γρ. αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα (κράνμπερις, σταφίδες, σύκα, κόντιτα …)
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω την βανίλια και το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω με κόσκινο το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Δουλεύω για λίγο με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν και προσθέτω την σοκολάτα, τα καρύδια και τα αποξηραμένα φρούτα.
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα πιάτο ή ένα δίσκο σερβιρίσματος που χωράει στο ψυγείο και με το σκουμπ παγωτού παίρνω μικρές δόσεις ζύμης και τις πλάθω σε στρογγυλά μπαλάκια. Βάζω τα μπαλάκια στο δίσκο και τα βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Μεταφέρω τις μπάλες ζύμης σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες.
Τα αφήνω να μισοκρυώσουν στη λαμαρίνα και στη συνέχεια τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Who is Who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr