Πάμε να δοκιμάσουμε άλλη μια Κεφαλονίτικη λιχουδιά; Μπακαλιαρόπιτα με μαντζουράνα, μαϊντανό, δυόσμο και πορτοκάλι να μοσχομυρίσει η κουζίνα από τον Κωνσταντίνο Μουζάκη
ΥΛΙΚΑ
· 1 φύλλο μπακαλιάρου
· 1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
· 3 σκελίδες σκόρδο
· 1 κρεμμύδι
· ματζουράνα, μαϊντανό, δυόσμο
· 3 ντομάτες
· λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
· λάδι
· κανέλλα, μπαχάρι, πιπέρι.
Για το φύλλο:
· λίγο αλάτι αλεύρι 500γρ.
· 1 ποτηράκι λάδι,
· 1 ποτηράκι κρασί λίγο χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό από την προηγούμενη μέρα αφού αλλάξουμε τρεις τέσσερις φορές το νερό.
2. Τον βγάζουμε από το νερό, τον στραγγίζουμε και τον ζεματίζουμε για 3' λεπτά σε βραστό νερό.
3. Τρίβουμε τον μπακαλιάρο σε ίνες.
4. Βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σωταριστεί ελαφρά, μετά βάζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, μετά τον μπακαλιάρο, το ρύζι και τις ντομάτες.
5. Βράζουμε για 5' λεπτά, μετά ρίχνουμε τα μπαχαρικά (κανέλα και μπαχάρι και λίγο κύμινο αν θέλετε).
6. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, τη ματζουράνα, το δυόσμο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα κι ανακατεύουμε καλά.
Φύλλο πίτας
7. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κάνοντας μια λακούβα στη μέση, ρίχνουμε το κρασί, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και χλιαρό νερό όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
8. Ανοίγουμε δυο φύλλα και σε λαδωμένο καλά ταψί στρώνουμε πρώτα το ένα, προσθέτουμε το μείγμα του μπακαλιάρου και κλείνουμε με το άλλο φύλλο καλά.
9. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, λαδώνουμε την επιφάνεια, ρίχνουμε από πάνω κανέλλα και λίγο σουσάμι για νοστιμιά και ψήνουμε για μια ώρα σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr