Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Όλες οι λεπτομέρειες για το τρισάγιο στο Τατόι - τα αποκαλυπτήρια του τάφου (βίντεο)

 Σε λίγο στο Τατόι το τρισάγιο... 

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο τελέστηκε χθες στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παρουσία της οικογενείας του και περίπου 250 προσκεκλημένων. 

Υπό αυστηρά μέτρα, παρουσία αστυνομικής δύναμης και με την τήρηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι προσκεκλημένοι προσήλθαν στη Μητρόπολη Αθηνών με πουλμανάκια από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Μάλιστα, η κυκλοφορία στη Μητροπόλεως είχε διακοπεί από την Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να γίνει με ομαλό τρόπο η προσέλευση όσων θα παρίσταντο στην επιμνημόσυνη δέηση.

Δείτε επίσης: Μνημόσυνο Τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Συγκίνηση στη Μητρόπολη - Γονάτισαν τα παιδιά του (φωτό - βίντεο)

Μνημόσυνο τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Άννα Μαρία, Μαρί Σαντάλ, Μαρία Ολυμπία, Τατιάνα Μπλάτνικ, Νινά Φλορ: Τα κομψά looks που επέλεξαν

Πρώτες έφθασαν λίγο πριν από τις 11 το πρωί, ώρα τέλεσης του μνημοσύνου, οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία και Ειρήνη.

 

 

Ακολούθησαν λίγη ώρα αργότερα η σύζυγός του, 'Αννα-Μαρία, και τα παιδιά τους Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων. 

Παρόντες ήταν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Μετά την ολοκλήρωση του μνημοσύνου, η οικογένεια του τέως βασιλιά στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτησε τον κόσμο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ακολούθησε καφές, σε συνδυασμό με ελαφρύ γεύμα. 

 

 

Το τρισάγιο στο Τατόι

Το τρισάγιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί κατά τις 11:00, σε στενό οικογενειακό κύκλο μετά από απόφαση της οικογένειας του τέως βασιλιά και γι’ αυτό έχει απαγορευτεί η είσοδος στον κόσμο, στο Τατόι.

Μάλιστα θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια του τάφου, με το ερώτημα να παραμένει για το ποια θα είναι η επιγραφή.

 

 

Οι ετοιμασίες λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» καθυστέρησαν, ωστόσο οι εργασίες στον τάφο του τέως βασιλιά ολοκληρώθηκαν.

Πριν τρεις ημέρες μπήκαν τα μάρμαρα, τα οποία φτιάχτηκαν στα πρότυπα των άλλων δύο τάφων, του Παύλου και της Φρειδερίκης. Τοποθετήθηκε ένα μάρμαρο στο έδαφος, ένας μεγάλος σταυρός και γύρω γύρω μαρμάρινο χαλίκι.

 

Υπήρχαν πληροφορίες πως θα γράφει «Κωνσταντίνος Βασιλεύς των Ελλήνων» και από κάτω θα υπάρχει μία ρήση από το Ευαγγέλιο καθώς αυτό είναι μια παράδοση που ισχύει από πολύ παλιά στην τέως βασιλική οικογένεια, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί και μένει να φανεί σήμερα στα αποκαλυπτήρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr