Σπάνιες εμφανίσεις στο Ηρώδειο: Η καλλονή κληρονόμος, Χρυσή Βαρδινογιάννη με τον πατέρα της, Γιώργο - Η Λιάνα Κανέλλη με τον γιο της, Γαβριήλ

Μία βραδιά αφιερωμένη στην πίστη, την αγάπη και την ελπίδα

Μια μουσική παράσταση μνήμης και τιμής αφιερωμένη στην οικουμενική Ελληνίδα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, που με τη ζωή και το ανεκτίμητο ανθρωπιστικό της έργο άγγιξε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων προσφέροντας απλόχερα Αγάπη, Ελπίδα και Φως, πραγματοποιήθηκε από την οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024, στο κατάμεστο Ηρώδειο, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, καθώς και διεθνών προσωπικοτήτων και ανθρώπων που συνδέθηκαν με το έργο και τη ζωή της.

Σε ένα πρωτότυπο και πλημμυρισμένο από συγκίνηση αφιέρωμα, μεγαλειώδες αλλά και τόσο απλό, όπως ήταν και η ίδια η Μαριάννα,  με τη συμμετοχή 12 καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Γιώργος Νανούρης «φώτισε» τις κορυφαίες στιγμές της ζωής και του έργου της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, φέρνοντάς την ως κυρίαρχη μορφή στο αρχαίο ρωμαϊκό Ωδείο.

Για την εκδήλωση επιλέχθηκε η συμβολική ημέρα γιορτής της Αγίας Σοφίας, Πίστης, Αγάπης και Ελπίδας.

Το "παρών" στη εκδήλωση έδωσε η Χρυσή Βαρδινογιάννη με τον πατέρα της Γιώργο.

Η καλλονή κληρονόμος έλαμπε δίπλα του με ένα κομψό μαύρο off-shoulder φόρεμα.

Η Χρυσή Βαρδινογιάννη είναι κόρη του Γιώργου και της Αγάπης Βαρδινογιάννη και ανήκει στη δυναμική γενιά της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας.

Το τελευταίο διάστημα φημολογείται ότι βρίσκεται σε σχέση με τον πρίγκιπα Νικόλα.

Μία σπάνια εμφάνιση έκανε και η Λιάνα Κανέλλη με τον γιο της, Γαβριήλ.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, τα παιδιά και τα εγγόνια της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, και  σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό: η Βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας, η Πριγκίπισσα Amalia της Ολλανδίας, η Γενική Διευθύντρια της  UNESCO Audrey Azoulay, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, η Μαρέβα Μητσοτάκη, οι πρώην Πρόεδροι της Σερβίας Boris Tadic, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Mladen Ivanic, της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, μαζί με τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, της Ελλάδας Προκόπης Παυλόπουλος με τη σύζυγό του Σίσσυ Παυλοπούλου, η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights” Kerry Kennedy, ο γιος του Valery Giscard d’ Estaing, Louis, με τη σύζυγό του Claire, οι Πρέσβεις Καλής Θελήσεως της UNESCO Kim Phuc και Hedva Ser, o κορυφαίος καρδιοχειρούργος Μagdi Yacoub, ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και η σύζυγός του Νατάσσα Παζαϊτη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, Υπουργοί, πρέσβεις, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των ενόπλων δυνάμεων, η Βασίλισσα Άννα-Μαρία, ο Πρίγκιπας Παύλος και η Πριγκίπισσα Μarie-Chantal, o Πρίγκιπας Νικόλαος, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος και η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, άνθρωποι του Πνεύματος, της Τέχνης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, Πρόεδροι των μεγαλύτερων Ιδρυμάτων της χώρας, αποθεραπευμένα παιδιά, γιατροί και νοσηλευτές της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»  έδωσαν το «παρών», αποτείνοντας φόρο τιμής στη σπουδαία Ελληνίδα που άνοιξε νέους δρόμους στον χώρο του ανθρωπισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης και αφήνοντας μια παρακαταθήκη για την Ελλάδα που όμοια της δεν έχει ξαναϋπάρξει.  

Διαβάστε ακόμη: «Μαριάννα – Αγάπη, Ελπίδα, Φως»: Μια συγκινητική βραδιά μουσικής παράστασης, μνήμης & τιμής - Αφιερωμένη στην Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Άννα Μαρία - Θεοδώρα: Μαμά & κόρη στο Ηρώδειο λίγο πριν τον royal γάμο – Τα απίθανα midi πολύχρωμα φορέματα τους (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr