Ντίνα Νικολάου: Μας φτιάχνει άπαιχτη ζαμπονοκασερόπιτα - Πλούσια και χορταστική

 Η πιπεριά Φλωρίνης δίνει έντονο χρώμα αλλά αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μισή καυτερή πιπερίτσα.

Υλικά

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. και το αφήνω στην άκρη.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά. Προσθέτω το γάλα, το ζαμπόν, την πιπεριά, τα τυριά, το δυόσμο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  3. Ανοίγω το φύλλο κρούστας και κρατάω 3 φύλλα στην άκρη. Ξεκινάω να τσαλακώνω ένα ένα τα φύλλα και να τα τοποθετώ στο ταψάκι, δημιουργώντας μια βάση. Λαδώνω ελαφρά τα τσαλακωμένα φύλλα και απλώνω τη μισή ποσότητα της γέμισης. Καλύπτω τη γέμιση με μια σειρά τσαλακωμένα φύλλα και απλώνω την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζω με το πρώτο από τα φύλλα που έχω κρατήσει στην άκρη και το στρώνω επάνω στην πίτα. Λαδώνω ελαφρά και τα δύο επόμενα λαδωμένα μεταξύ τους. Χαράζω την πίτα σε κομμάτια και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr