Άκης Πετρετζίκης: Brownies με αβοκάντο χωρίς μίξερ- Υγιεινά, εύκολα και ιδανικά για παιδιά!
Συνταγή για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα και υγιεινά brownies με αβοκάντο χωρίς μίξερ! Υγιεινά, εύκολα και πεντανόστιμα, ιδανικά για παιδιά!
Συστατικά
- βούτυρο, για το ταψί
- 20 γρ. κακάο, + έξτρα για το ταψί
- 1 αβοκάντο, ώριμο
- 80 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη
- 3 κ.σ. ηλιέλαιο
- 2 αυγά, μέτρια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- 100 γρ. στέβια, σε σκόνη
- 40 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 20 γρ. κουβερτούρα, ξύσμα
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 20x25 εκ., αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο.
- Αφαιρούμε τη φλούδα και το κουκούτσι από το αβοκάντο, το πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τη σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη στέβια και τις σταγόνες κουβερτούρας, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με το αβοκάντο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, μεταφέρουμε το brownie σε μια σχάρα να κρυώσει για 20 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ξύσμα σοκολάτας.
Who is Who
'
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr