Γιάννης Λουκάκος: Μας δίνει συνταγή για απίστευτη παραδοσιακή μαγειρίτσα - Μάθετε όλα τα μυστικά της

Η παραδοσιακή μας μαγειρίτσα, μέσα από μία συνταγή που μας οδηγεί βήμα βήμα σε ένα πιάτο που εντυπωσιάζει με το γευστικό του αποτέλεσμα. 

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • Μαγειρίτσα
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Για τη μαγειρίτσα

  • 1 κιλό συκωταριά αρνίσια καθαρισμένη κομμένη σε μεσαία κομμάτια
  • 100 γρ.  ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μαρούλι,  καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κιλά ζωμός κοτόπουλου
  • 2 γρ. ξερή ρίγανη
  • 60 γρ. αυγό ολόκληρο (περίπου 1 αυγό)
  • 100 γρ. κρόκοι αυγού (περίπου 5 κρόκοι)
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. λεμόνι χυμός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
  • ΜΑΡΟΥΛΙ
  • ΠΡΑΣΟ
  • ΑΥΓΑ
  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
  • ΛΕΜΟΝΙΑ
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο,  τρίβουμε από πάνω φρέσκο τριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Για τη μαγειρίτσα

Αφού έχουμε μπλανσάρει τα πνευμόνια και τις καρδιές, σε μία κατσαρόλα με νερό για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ξαφρίζοντας  περιστασιακά, με μία τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να τα κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά  ιδρώνουμε το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για 4 με 5 λεπτά. Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να  εξατμιστεί  το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, λίγο αλάτι και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις πάρει βράση η κατσαρόλα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πνευμόνια και τις καρδιές και φέρνουμε και αυτά σε βρασμό. Αφήνουμε να πάρει βράση, ένα με δυο λεπτά περίπου και προσθέτουμε τη ρίγανη και το αφήνουμε για ακόμα 5  λεπτά να μαγειρευτεί.

Προσθέτουμε  το μαρούλι, προσέχοντας να βράσει μεν, αλλά να παραμείνει τραγανό και να μην χάσει το χρώμα του, το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και μόλις έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού και μέσα διαλύουμε το κορν φλάουρ, δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά και το προσθέσουμε στην κατσαρόλα ώστε να πήξει η σούπα.   

Σε μπασίνα σπάμε τα αυγά. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας παίρνουμε μικρές ποσότητες από το ζεστό ζουμί της σούπας και το ενσωματώνουμε στο μείγμα με τα αυγά. Προσθέτουμε το μείγμα από το αυγό με το ζωμό πισω στη σούπα και μαγειρευουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σούπα. Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο.

TIP: Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με το αυγολέμονο, προσέχουμε να μη φέρουμε τη κατσαρόλα σε βρασμό γιατί υπάρχει περίπτωση να κόψει. Εάν κρυώσει, μπορούμε να τη ζεστάνουμε χωρίς να έρθει σε βρασμό και να σερβίρουμε.

 

Who is Who

 Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr