Πέντε νεαρές καλλίγραμμες φοιτήτριες τα...έβγαλαν όλα μέσα στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Columbia και άρχισαν τα «όργια» -Γύρισαν φιλμ με...μαστίγια και...άλλα (βίντεο & φωτό)
Εμπνευσμένοι από τις κινηματογραφικές ταινίες των Στάνλει Κιούμπρικ και Λαρς Φον Τρίερ πιθανώς είναι οι δημιουργοί ενός ιδιαίτερου και προκλητικού φιλμ, το οποίο γυρίστηκε στο εσωτερικό της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Columbia.
Εμπνευσμένοι από τις κινηματογραφικές ταινίες των Στάνλει Κιούμπρικ και Λαρς Φον Τρίερ πιθανώς είναι οι δημιουργοί ενός ιδιαίτερου και προκλητικού φιλμ, το οποίο γυρίστηκε στο εσωτερικό της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Columbia.
Πέντε νεαρές φοιτήτριες, που εντελώς τυχαία είναι και καλλίγραμμες, βρίσκονται σε αίθουσα της βιβλιοθήκης και μελετούν, όταν ξαφνικά αρχίζουν να βγάζουν τα ρούχα τους. Πιασμένες χέρι χέρι μεταφέρονται στους διαδρόμους της βιβλιοθήκης όπου η μία κάθεται στην πλάτη μία δεύτερης, ενώ μία τρίτη φοιτήτρια της χτυπάει με μαστίγιο. Στη συνέχεια λούζονται με γάλα, έπειτα σπάνε αυγά στο κεφάλι τους, ενώ ρόλο κομπάρσου έχει και ένα ομοίωμα πουλερικού που έχουν βάψει μπλε.
Οι σκηνές που δείχνουν να μην έχουν συνοχή, αποτελούν την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Initiation» («Μύηση») των Κόκο Γιανγκ και Κάρλι Σορτίνο, η οποία ανακαλύπτει το τελετουργικό της μύησης στην κλειστή κοινωνία των αμερικανικών κολλεγίων της ελίτ.
«Αναδεικνύεται την κουλτούρα της αντίληψης της γυναικείας σεξουαλικής επιθυμίας», αναφέρει μια από τις σκηνοθέτιδες, οι οποίες συμμετέχουν στην ταινία και ως ηθοποιοί.
Βέβαια, οι περισσότεροι που είδαν τις σκηνές, που κυκλοφόρησαν από την Purple Television, διερωτώνται ποιο μπορεί να είναι το μήνυμα που οι δημιουργοί της επιθυμούν να περάσουν.
Πρόκειται για μία ταινία διαμαρτυρίας ή για μία προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή οι νεαρές φοιτήτριες;
Ως απάντηση στα εύλογα ερωτήματα, η Κόκο Γιανγκ δήλωσε στον Observer ότι σκοπός ήταν να περάσουν στο κοινό το ένα φεμινιστικό μήνυμα για τον όρο «υστερία» που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τις γυναίκες που επιθυμούσαν την ερωτική επαφή.
«Όσο το βλέπεις, τόσο σε απωθεί. Οι άνδρες μαγνητίζονται γιατί θέλουν να δουν γυμνά κορίτσια, όμως, όταν κάνουμε αηδιαστικά πράγματα απωθούνται. Θέλαμε να ασκήσουμε κριτική στην κοινωνία και τους θεσμούς», τόνισε η Γιανγκ, η οποία διευκρίνισε ότι ο τίτλος εμπνέεται από «την ελληνική ζωή και την ιστορικά μυστηριώδη φήμη της».
Όσο για την επιλογή της τοποθεσίας για τα γυρίσματα μία από τις ηθοποιούς εξήγησε ότι επελέγη γιατί «στους τοίχους της βιβλιοθήκης υπάρχουν αναρτημένα μοναχά ανδρικά ονόματα. Πολιτικά είναι έντονη τοποθεσία».
Πάντως, το… έργο τους δε φαίνεται να εκτιμούν όλοι, καθώς δεν είναι λίγοι όσοι συμφοιτητές τους έγραψαν στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι θα έπρεπε να τους απαγορευθεί τουλάχιστον η πρόσβαση στη βιβλιοθήκη. Πάντως, άλλοι επικροτούν το αλλοπρόσαλλο εγχείρημά τους και, μάλιστα, εκφράζουν την επιθυμία να συμμετάσχουν σε ανάλογη μελλοντική απόπειρα να στείλουν παρόμοιο μήνυμα.
Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει ο Observer το πανεπιστήμιο δεν έχει ακόμα σχολιάσει το περιστατικό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr