Ντίνα Νικολάου: Ρολάκια τυριού με καταΐφι - Μικρά και αφράτα

Μικρά και αφράτα ρολάκια τυριού με ντελικάτο φύλλο καταΐφι που θα λατρέψετε. 

Φτιάχνονται πολύ εύκολα και τρώγονται αμέσως. Επιλέξτε και διαφορετικούς συνδυασμούς τυριών για ποικιλία στη γεύση. Μπλε τυρί, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μανούρι… όλα μπορούν να γίνουν τυρορολάκια.

Υλικά

Για τη γέμιση

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βγάζω το καταΐφι από το ψυγείο και το αφήνω να σταθεί για 1 ώρα μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνω το φούρνο στους 185°C αερόθερμο, βουτυρώνω ένα ταψάκι με 14 θήκες για μάφινς. Ανοίγω προσεκτικά το καταΐφι και ξεχωρίζω 14 μακριές λωρίδες.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά της γέμισης. Στρώνω μια μακριά λωρίδα, τη βουτυρώνω ελαφρά και βάζω στην άκρη μια γεμάτη κουταλιά γέμιση. Τυλίγω σε ρολάκι και το μεταφέρω στο ταψάκι. Συνεχίζω μέχρι να γεμίσω όλες τις θήκες. Βουτυρώνω με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
    Μόλις τα βγάλω από το φούρνο, τα ραντίζω με λίγο μέλι και σερβίρω.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr