Δημήτρης Σκαρμούτσος: Πιτσάκια με κεφτεδάκια και μοτσαρέλα - Φτιάξτε τα και αφήστε τους όλους με το στόμα ανοικτό

Υπέροχη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κ.γ. αλάτι, ψιλό

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

½ κ.γ. ρίγανη

325 ml νερό, χλιαρό

1 φακελάκι μαγιά, ξηρή

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ντομάτας:

4 κ.σ. ντοματοπελτέ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. θυμάρι

½ κ.γ. ρίγανη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

Για τα κεφτεδάκια:

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 αυγά

1 φλ. μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο ή κόλιανδρο ή όλα μαζί), κομμένα  + επιπλέον για γαρνιτούρα

1 κ.γ. σκόνη κύμινο

1 κ.γ. κόλιανδρο

1/3 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. χοντρό αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

½ φλ. φρυγανιά, τριμμένη

2 κ.σ. χυμό μοσχολέμονου

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τα πιτσάκια:

4 μεγάλες μπάλες φρέκιας μοτσαρέλας, χοντροκομμένη, Royal

1 φλ. φύτρες λαχανικών, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΑΛΑΤΙ | ΑΛΕΥΡΙ | ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ | ΖΑΧΑΡΗ | ΘΥΜΑΡΙ | ΚΑΝΕΛΑ | ΚΙΜΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ | ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ | ΚΡΕΜΜΥΔΙ | ΚΥΜΙΝΟ | ΛΕΜΟΝΙ | ΜΑΓΙΑ ΞΗΡΗ | ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ | ΝΤΟΜΑΤΑ | ΠΙΠΕΡΙ | ΡΙΓΑΝΗ | ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ | ΣΚΟΡΔΟ | ΦΡΥΓΑΝΙΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη ξηρή μαγιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο μπολ με το μίγμα αλευριού.
  Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική και αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο. Κόβουμε τη ζύμη σε 10 ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλάκια.
  Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τα χέρια σε κύκλους πάχους περίπου 1 εκ.
Για τη σάλτσα ντομάτας: Σε ένα μπολ βάζουμε τον ντοματοπελτέ, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, το σκόρδο, τα αβγά, τα μυρωδικά, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι, την τριμμένη φρυγανιά και το χυμό μοσχολέμονου και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας.
  Με υγρά χέρια πλάθουμε μικρές μπάλες και αφήνουμε στην άκρη. Θα πρέπει να βγαίνουν 26-30 κεφτεδάκια.
  Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Προσέχουμε να μην τα στριμώξουμε, γιατί δε θα ροδίσουν όπως πρέπει.
  Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, γυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 3-5 λεπτά.
  Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κεφτεδάκια.
Για τα πιτσάκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 στον αέρα.
  Παίρνουμε ένα δίσκο ζύμης και αλείφουμε με 1 κ.γ. σάλτσα ντομάτας. Από πάνω ρίχνουμε διάσπαρτα τα κομμάτια μοτσαρέλας και από 2-3 κεφτεδάκια. Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα πιτσάκια.
  Σε λαμαρίνες του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα πιτσάκια. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί η σάλτσα και να λιώσει το τυρί.
  Αφαιρούμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φύτρες λαχανικών και σερβίρουμε.

 

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr