Η Ντίνα Νικολάου μας ετοιμάζει: Χυλοπίτες με ψητό κατσικίσιο τυρί και ντοματίνια - Το απόλυτο, πεντανόστιμο γεύμα!
Οι χυλοπίτες είναι η ελληνική επιλογή για το ζυμαρικό...
Υλικά
- 500 γρ. χυλοπίτες «Το Βελούχι», Ήλιος
- 400 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 300 γρ. ντοματίνια
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμο, ξερό
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε φλέικς
- 40 ml ελαιόλαδο
- 3-4 κλαδάκια ρίγανη, φρέσκια
- Αλάτι, πιπέρι
- Τριμμένη γραβιέρα για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό ρίχνω τις χυλοπίτες να βράσουν.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 195°C. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζω στο κέντρο το κατσικίσιο τυρί. Κόβω τα ντοματίνια στη μέση και τα σκορπίζω ολόγυρα. Πασπαλίζω με το σκόρδο, τα μυρωδικά και την πάπρικα. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και 1 κουτάλα νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Μεταφέρω το σκεύος στο φούρνο και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να μισολιώσει το τυρί και να μαλακώσουν τα ντοματίνια.
- Βγάζω το σκεύος από το φούρνο και λιώνω το τυρί και τα ντοματίνια, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμμώδης σάλτσας. Ρίχνω τις χυλοπίτες, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
- Σερβίρω πασπαλίζοντας με έχτρα πιπέρι και τριμμένη γραβιέρα.
Who is Who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr