Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας ετοιμάζει: Κεφτεδάκια με λεμόνι και κάρδαμο σε σάλτσα ταχινιού - Απλά πεντανόστιμο!

Δοκιμάστε κάτι καινούριο

ΥΛΙΚΑ
Για τα κεφτεδάκια:

  • 450 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 1/3 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι μεσαίο, λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένo
  • 1 κομμάτι τζίντζερ, περίπου 5 εκ. καθαρισμένο και λιωμένο
  • ¼ φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο καλά
  • 1 μεγάλη χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη χούφτα φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
  • 2 λεμόνια, ξύσμα
  • ½ φλ. κουκουνάρι
  • ½ φλ. φέτα, θρυμματισμένη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα, Χρυσελιά

Για τη σάλτσα:

  • 2/3 φλ. ταχίνι
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • νερό

Για τη γαρνιτούρα:

  • κουκουνάρι
  • μαϊντανό, κομμένο
  • κόλιανδρο, κομμένο
  • καπνιστή πάπρικα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  2. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τη τριμμένη φρυγανιά, το αβγό, το μαϊντανό, το κόλιανδρο, τη μέντα, το ξύσμα λεμονιού, το κουκουνάρι, τη φέτα, την κανέλα, το κάρδαμο, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας. Θέλουμε τα υλικά μας να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
  3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας σε μέγεθος καρυδιού.
  4. Καλύπτουμε τη βάση από ένα βαρύ τηγάνι με ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
  5. Τηγανίζουμε τμηματικά και αφήνουμε τα κεφτεδάκια μας να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λάδι.
  6. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια μας σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά, μέχρις ότου ψηθούν καλά.
  7. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας ανακατεύοντας το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, ώστε να δημιουργηθεί μια αραιή σάλτσα.
  8. Πασπαλίζουμε με αλάτι για τη γεύση.
  9. Γαρνίρουμε με κουκουνάρι, μαϊντανό και κόλιανδρο, πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας ζεστά από το φούρνο, βουτηγμένα στη σάλτσα.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr