Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει: Μύδια Προβενσάλ - Ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα

Δοκιμάστε τα, θα ξετρελαθείτε! 

Συστατικά

15 μύδια

50 γρ. ελαιόλαδο

60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

50 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σερβίρισμα

θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 πρέζα μπούκοβο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Αφαιρούμε το ένα κέλυφος από τα μύδια και αφήνουμε τη σάρκα, από κάθε μύδι, πάνω στο κέλυφος.
  • Μεταφέρουμε τα μύδια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με το κέλυφος να ακουμπάει στο ταψί.
  • Πασπαλίζουμε τα μύδια με το ελαιόλαδο. 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Καλύπτουμε τα μύδια με το μείγμα και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε τα μύδια με μπούκοβο και ψιλοκομμένο θυμάρι.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr