Πόσοι γονείς δεν πονοκεφαλιάζουν καθημερινά για το τι να μαγειρέψουν για τα παιδιά τους; Iδού οι απαντήσεις!

Πόσοι γονείς δεν πονοκεφαλιάζουν καθημερινά για το τι να μαγειρέψουν για τα παιδιά τους; Αναρωτιούνται γιατί αυτά δεν δοκιμάζουν νέες γεύσεις ή παύουν να τρώνε φαγητά που παλαιότερα τους άρεσαν; Η Ευστρατία Κοντορουχά, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απαντά στους πιο δημοφιλείς διατροφικούς προβληματισμούς των μαμάδων αναφορικά με τις προτιμήσεις των παιδιών για το φαγητό τους.

Πόσοι γονείς δεν πονοκεφαλιάζουν καθημερινά για το τι να μαγειρέψουν για τα παιδιά τους; Αναρωτιούνται γιατί αυτά δεν δοκιμάζουν νέες γεύσεις ή παύουν να τρώνε φαγητά που παλαιότερα τους άρεσαν; Η Ευστρατία Κοντορουχά, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απαντά στους πιο δημοφιλείς διατροφικούς προβληματισμούς των μαμάδων αναφορικά με τις προτιμήσεις των παιδιών για το φαγητό τους.



Δεν τρώει πρωινό:  Το πρωινό είναι ο βασιλιάς των γευμάτων και πρέπει να προσπαθήσει ο γονιός να μάθει το παιδί να το καταναλώνει σε καθημερινή βάση. Κίνητρο ίσως δοθεί στο παιδί αν το πρώτο γεύμα της ημέρας αποτελέσει ευκαιρία για μια οικογενειακή συνάντηση.

Αποφεύγει τα φρούτα και τα λαχανικά:  Συχνά τα παιδιά προτιμούν έντονες γεύσεις, τις οποίες παραδοσιακά δεν συναντάμε σε αυτές τις ομάδες τροφίμων. Δελεαστικό για ένα παιδί είναι να βλέπει τους γονείς του να τα καταναλώνουν συστηματικά, να βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της κουζίνας σε μεγάλα μπολ, όμορφα τοποθετημένα. Τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν φρεσκοστημένα ή να προστεθούν σε γλυκά, στολίζοντάς τα ή ακόμα και να συμπληρώνουν μικρά σνακ στη φρέσκια ή ξηρή μορφή τους (π.χ. γιαούρτι με δημητριακά και αποξηραμένα δαμάσκηνα). Από την άλλη πλευρά, τα λαχανικά μπορούν να προσφέρουν γεύση σε διάφορα αλμυρά σνακ (π.χ. σάντουιτς) ή να αποτελούν τη γέμιση σε διάφορες σπιτικές πίτες.

Διαβάστε την συνέχεια στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr