Ημίγυμνος σαν άγαλμα ποζάρει ο Τάκης Ζαχαράτος: Το ιδιαίτερο ευχαριστώ στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας για την ονομαστική του εορτή (φωτό)

Σε ποιο νησί είναι;

Στην Κέα πέρασει την ονομαστική εορτή του ο Τάκης Ζαχαράτος.

Συγκεκριμένα, στο όμορφο νησί της Κέας βρέθηκε ο μοναδικός showman και φυσικά μοιράστηκε εντυπωσιακά στιγμιότυπα μαζί με τους 158 χιλιάδες ακολούθους του.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ανέβασε ένα άλμπουμ φωτογραφιών που τον βλέπουμε στον Αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας.

Σας ευχαριστώ πολυ για τις υπέροχες ευχές σας!!!!Χρόνια πολλά και ΥΠΕΡΟΧΑ σε όλους, σημείωσε στη λεζάντα της ανάρτησης του.

Διαβάστε ακόμη: Η στιγμή που ο Τάκης Ζαχαράτος μιμείται Αλίκη Βουγιουκλάκη & Μελίνα Μερκούρη - Ο Ψινάκης του περιγράφει το περίφημο τηλεφώνημα (βίντεο)

Ο Τάκης Ζαχαράτος ποζάρει μέσα στο πορτοκαλί μαγιό του με φόντο είτε το γαλάζιο της θάλασσας, είτε το αχαίο θέατρο της Καρθαάς.


instagram @takiszacharatos

Αρχαιολογικός χώρος Καρθαίας

Η Καρθαία υπήρξε μία από τις τέσσερις αρχαίες πόλεις της Κέας, γνωστή κυρίως από τη μνημειακή αρχιτεκτονική, την επιμελημένη οχύρωση και τα αργυρά νομίσματα που μαρτυρούν οικονομική και δημογραφική άνθιση. Κατά την περίοδο της ακμής της από το τέλος του 6ου αιώνα π.Χ. μέχρι το τέλος της αρχαίας εποχής, η Καρθαία περιλάμβανε την ακρόπολη με τα δημόσια κτίρια και τους ναούς, την ευρύτερη περιοχή του οικισμού, θέατρο, νεκροταφείο και σύστημα μεμονωμένων αμυντικών πύργων. Οι γραπτές πηγές και τα παντοειδή ευρήματα μας πληροφορούν για την έντονη πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία της αρχαίας Καρθαίας.

Διαβάστε ακόμη: Μία όμορφη παρέα διακοπές στην Τουρκία - Νάνα Μούσχουρη, Tάκης Ζαχαράτος, Μάριος Φραγκούλης, Θοδωρής Βουτσικάκης (φωτό)

Οι ανασκαφές του P. O. Broendsted το 1811-1812 στο χώρο της Καρθαίας συνέβαλαν στην ταύτιση της αρχαίας πόλης (δεδομένου ότι ο J. P. Tournefort που περιηγήθηκε την Κέα το 1699 αναφερόταν στην περιοχή αυτή ως ΙΟΥΛΙΔΑ). Στις αρχές του αιώνα (1905, 1920-1) ο P. Graindor διεξήγαγε ανασκαφές στο χώρο των τειχών των ναών και του Βαθυπόταμου. Οι ναοί της Αθηνάς, του Απόλλωνα και το θέατρο αποκαλύφθηκαν εκ νέου το 1963-1965 με τους καθαρισμούς και τις ανασκαφές που διενήργησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Από το 1987 η αρμόδια Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών ερευνά συστηματικά το χώρο (αποτύπωση, καθαρισμοί, ανασκαφές).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr