Γιατί να τρέχετε στα fast food, όταν μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τα λατρεμένα σας cheeseburger; Όχι μόνο θα σας βγει πιο οικονομικά, αλλά θα ξέρετε και τι... έχουν μέσα!
Ένας πολύ εύκολος, γρήγορος και απλός τρόπος για να φτιάξετε νόστιμα, κλασικά, αμερικανικά cheeseburger!
Ένας πολύ εύκολος, γρήγορος και απλός τρόπος για να φτιάξετε νόστιμα, κλασικά, αμερικανικά cheeseburger!
Υλικά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
30 ml. ελαιόλαδο
1 κ.σ. BBQ Sauce Ηellmann’s
Αλάτι 1/2 κ.γ.
1/4 κ.σ. ταμπάσκο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.
4 ψωμάκια για μπέργκερ
4 φέτες τυρί του τοστ
1 ντομάτα κομμένη σε 4 λεπτές φέτες
1 μαρούλι (4 φύλλα)
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει .
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε απαλά τον κιμά με το μαγειρεμένο κρεμμύδι, την BBQ sauce, το αλάτι, την καυτερή σάλτσα, και το πιπέρι. Πλάθουμε τέσσερα μπιφτέκια ίσου μεγέθους και πάχους. Με τον αντίχειρα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάνουμε μια ρηχή εσοχή στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού. Αυτό θα βοηθήσει τα μπιφτέκια να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
Προετοιμάζουμε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια πάνω από άμεση υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ψηθεί, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Στο τέλος του ψησίματος, τοποθετούμε μια φέτα τυριού σε κάθε μπιφτέκι για να λιώσει, και ψήνουμε τα ψωμάκια χάμπουργκερ.
Εναλλακτικά ψήνουμε και από 1 λεπτό από την κάθε πλευρά τα ψωμάκια. Φτιάχνουμε τα τσίζμπεργκερ με μαρούλι, ντομάτα, κέτσαπ ή και μουστάρδα, εάν είναι επιθυμητό. Σερβίρουμε ζεστά.
ΠΗΓΗ: Cookbox.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr