Άκης Πετρετζίκης: Σπαγγέτι με μπρόκολο και κοτόπουλο αλά κρεμ - μια πεντανόστιμη, light επιλογή (βίντεο)
Ζυμαρικά με γεύση μπρόκολο, ζουμερό κοτόπουλο και κρεμώδη σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη1
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2-3 κλ. θυμάρι
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 400 γρ. σπαγγέτι, με μπρόκολο
- 100 γρ. γραβιέρα, light
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Μεταφέρουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, το αλάτι, το πιπέρι, και σοτάρουμε να πάρει ωραίο χρώμα για 3-4 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, και ψήνουμε περίπου για 8 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και κλείνουμε τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
- Μεταφέρουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά να βράσει.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μεταφέρουμε πίσω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφού σοτάρουμε τα μακαρόνια τα μεταφέρουμε στο τηγάνι, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με θυμάρι και φρέσκο πιπέρι.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).
Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr