Νατάσα Παζαΐτη στην πρώτη της συνέντευξη: «Είμαι καλό παράδειγμα για τα παιδιά μου - Μου συγχώρεσαν ότι έλειπα πολλές ώρες από το σπίτι»

Η Νατάσα Παζαΐτη μιλάει για τη μητρότητα.

Η σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού της χώρας Κώστα Καραμανλή, η Νατάσα Παζαΐτη, έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή "Happy Day" και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Η γνωστή χειρουργός Μαστού και Ογκολόγος μίλησε για τη μητρότητα και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Επιπλέον, έδωσε ένα μήνυμα ελπίδας στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Αρχικά ανέφερε: "Δεν ήμουν εγώ η Νατάσα Καραμανλή που έγραψε για περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού. Αυτό είναι κάτι που κυκλοφορεί πολλά χρόνια, από τότε που ξεκίνησα τη χειρουργική ειδικότητα. Ίσως έχει να κάνει ότι ασχολήθηκα από την αρχή με τον μαστό. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν μου συνέβαινε να το πω. Θα το έλεγα δημόσια για να ενθαρρύνω τις γυναίκες και να καταλάβουν πως είναι μια περιπέτεια που περνάει. Δεν έχω επιλέξει τον δρόμο σιωπής. Εγώ επικοινωνώ με τον κόσμο, μέσα από την ιστοσελίδα μου και από τα social media πάντα σε σχέση με την επιστήμη μου. Δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Νομίζω ότι δεν χρειάζομαι αυτή τη δημοσιότητα".

"Δεν είναι δρόμος σιωπής. Επικοινωνώ με τον κόσμο, έχω τη δική μου ιστοσελίδα, είμαι αφοσιωμένη στην επιστήμη μου. Επίσης, επικοινωνώ μέσα από τα social media πάντα σε σχέση με την επιστήμη μου, δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Κάνω πολλές ενημερωτικές ομιλίες. Δεν χρειάζομαι τη δημοσιότητα στο κομμάτι της προσωπικής μου ζωής" είπε για τον λόγο που δεν δίνει συνεντεύξεις και δεν μιλάει σε δημοσιογράφους.

 

 

Διαβάστε επίσης: Η υπέρκομψη Νατάσα Παζαΐτη με τον γιο της Αλέξανδρο Καραμανλή στη συναυλία-αφιέρωμα στον Μίνωα Μάτσα - Λαμπερή εμφάνιση στο Ηρώδειο

Αναφορικά με τα παιδιά της, η Νατάσα Παζαΐτη είπε: "Δεν μπορούμε να τα πετύχουμε όλα. Κάτι χάνουμε, κάτι κερδίζουμε. Κάπου κάνουμε έκπτωση. Είναι αλήθεια ότι η πιο δύσκολη περίοδος ήταν η περίοδος ειδικότητας που τα παιδιά μου ήταν μικρά. Τότε έχασα στιγμές κι αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό. Θυμάμαι πάντα που με ρωτούσαν αν θα γυρίσω σπίτι, γιατί κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εφημέρευα τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα και έλειπα πάρα πολύ από το σπίτι. Νομίζω ότι μου το καταλογίζανε για πολλά χρόνια. Τώρα που έχουν μεγαλώσει, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Θυμούνται όλες τις θυσίες που έχω κάνει σε σχέση με τη δουλειά μου και το θαυμάζουν. Είμαι καλό παράδειγμα γι’ αυτούς και μου το έχουν συγχωρήσει".

Σχετικά με τον καρκίνο του μαστού

"Σε έμενα έμπνευση για την ιατρική ήταν μια καθηγήτρια η οποία ήταν και γιατρός και αυτό τότε με είχε μαγέψει και αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό. Όταν έφτασα στις κλινικές πήρα έμπνευση από τους ασθενείς. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα της γυναίκας όταν έβαλε το χέρι της στο στήθος. Εχασε τον μαστό της από τον καρκίνο του μαστού. Ήταν μαστεκτομή και τότε δεν γινόντουσαν στην Ελλάδα, ήταν κάτι εντελώς καινούριο. Στα χέρια μας τώρα έχουμε πολλές διαφορετικές τεχνικές.

"Ο καρκίνος είναι μια νόσος φθοράς. Παθαίνει πολλές βλάβες. Έχουμε πολλές διαγνώσεις, μπορεί να είναι κληρονομικοί παράγοντες ή τυχαία γεγονότα. Η κληρονομικότητα δεν είναι τόσο συχνή αιτία. Κυρίως τυχαίες βλάβες. Πρέπει η κάθε γυναίκα να κάνει ετήσιο προληπτικό έλεγχο από τα 30 έτη της. Το πρώτο πράγμα που ρωτάει η γυναίκα Είναι "πόσο χρόνο έχω;” Είναι λάθος, ο καρκίνος θεραπεύεται πλήρως όταν είναι πρώιμος. Είναι δύσκολο να ανακοινώσεις σε μια γυναίκα ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. Προσπαθώ να τις ενθαρρύνω και πως όλα θα πάνε καλά. Αυτός είναι ο ρόλος του γιατρού".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr