9 διαφορετικές προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη-Έθνικ εστιατόρια, μπαρ, wine bar και θαλασσινές ταβέρνες «μπαίνουν στο ψητό»

Τελικά όλοι τσικνίζουν. Ακόμη και έθνικ εστιατόρια, μπαρ, wine bar και θαλασσινές ταβέρνες αυτή την Πέμπτη μπαίνουν στο ψητό.

9 διαφορετικές προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη-Έθνικ εστιατόρια, μπαρ, wine bar και θαλασσινές ταβέρνες «μπαίνουν στο ψητό»

Τελικά όλοι τσικνίζουν. Ακόμη και έθνικ εστιατόρια, μπαρ, wine bar και θαλασσινές ταβέρνες αυτή την Πέμπτη μπαίνουν στο ψητό, όπως γράφει στο Αθηνόραμα η Άντζελα Σταματιάδου.
 
Στην πλατεία Αυδή κάνουν πάρτι όλοι μαζί



Τσικνιστό φαγητό, ποτό και μουσική σας περιμένουν στο Μεταξουργείο από τις 5.30 μ.μ. έως και 8.30 μ.μ. Τα μαγαζιά γύρω από την πλατεία Αυδή διοργανώνουν από κοινού ένα multi-culti πάρτι με αφορμή την εθνική γιορτή της κρεατοφαγίας: ο «Μπλε Παπαγάλος» θα σερβίρει μεζεδάκια και τσίπουρα, το «Τamarind» θα ψήνει ταϊλανδέζικα, το «Lost n’ Found» θα’ χει καλαμάκια και οινόμελα, οι «Σεϋχέλλες» θα βάλουν το αρνί και το «Αυγό του Κόκορα» λίγα ψητά ακόμη. Τη μουσική έχει αναλάβει ο dj. Γιάννης Σαρτζετάκης.
 
Tη γιαπωνέζικη ψησταριά τη λένε robata



Γιαπωνέζικη Τσικνοπέμπτη έχεις ξαναδεί; Στο «Oozora» της Κηφισιάς ο Δημήτρης Κατριβέσης, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την κουζίνα και κάνει πολύ καλή δουλειά, εισάγοντας επιπλέον… περουβιανά «δαιμόνια», αντιπροτείνει στην ελληνική ψησταριά γιαπωνέζικη robata: κοτόπουλο yakitori με σος teriyaki, pork belly με καντονέζικη σάλτσα, αρνίσια spare ribs με κορεάτικα μπαχαρικά, καπνιστό rib eye –και όχι μόνο–, τα οποία θα βρείτε και σε ένα ειδικό μενού κρεατο-degustation (€ 40 το άτομο ), και αυτόνομα.
 
Τσικνοπέμπτη στις Κυκλάδες



Mε νησιώτικο ensemble έρχεται η Τσικνοπέμπτη στο ξενοδοχείο «St George Lycabettus» στο Κολωνάκι. Στη μεν γκαλερί του ισογείου εγκαινιάζεται η έκθεση «Σύγχρονοι Ανδριώτες καλλιτέχνες», στο δε εστιατόριο «La Suite Lounge» το μενού της βραδιάς (€ 29 το άτομο ) συνδυάζει ανδριώτικες σπεσιαλιτέ, όπως φρουτάλια, σαλάτα με ανδριώτικο τυρί, mixed grill με ανδριώτικο λουκάνικο, κρέμα με σουμάδα και γλυκό κουταλιού παμπιλόνι, αλλά και τηνιακή μπίρα Νήσος.
 
Aκόμη και το ψάρι παραδίνεται



Η ψαροταβέρνα «Θαλασσινός» στις Τζιτζιφιές ειδικά για την Τσικνοπέμπτη αλλάζει γευστική ρότα και σερβίρει και κρέας –συνοδευόμενο μουσικά από την κομπανία του Γιάννη Παπαϊωάννου. Αν πάλι εσείς θέλετε να πάτε κόντρα στο ρεύμα και προτιμάτε ψάρια και θαλασσινά, προφανώς υπάρχουν και αυτά.
 
Wine bar σε ρυθμό Τσικνοπέμπτης



Στο wine-bar-restaurant «Κλίμα-Κλήμα» στα Μελίσσια η βραδιά ακολουθεί τις επιταγές της παράδοσης: ξεκινάει με σεφταλιές και να συνεχίζει με χοιρινό σουβλάκι με γλυκό τσίλι, κεμπάπ κοτόπουλου και χωριάτικο λουκάνικο. Όσο για την οινική συνοδεία, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε εκατόν πενήντα ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα από τη λίστα που έχει επιμεληθεί ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου.
 
Και λίγη γαλλική ροτισερί



Tsikno-jeudi: στο «Avenue Bistro & Bar», το γαλλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Metropolitan» στις 20/2 θα ανάψουν την ροτισερί και θα μπουν στο ψητό «γαλλιστί» σερβίροντας και πιάτα ήδη υπάρχοντα στο μενού -πάπια με πορτοκάλι, κοτόπουλο, χοιρινές κοτολέτες, αρνάκι, μοσχαρίσια φιλέτα κ.α.- αλλά και κάποια κρεατικά ειδικά για την αγαπημένη γιορτή των κρεατοφάγων.
 
Τσικνίζοντας στο παντοπωλείο



Στο «Παντοπωλείον της μεσογειακής διατροφής» στη Σοφοκλέους θα ψήνουν από το μεσημέρι: αν περάσετε κάποια στιγμή από τις 12 έως τις 3 μ.μ. βουβαλίσια λουκάνικα και καβουρμάς από τη Ροδόπολη Σερρών και μοσχαρίσια και πρόβεια λουκάνικα από τα Τέμπη θα... σας πιάσουν από τη μύτη. Θα τα συνοδεύουν με πλιγούρι και κους κους από τα Γιαννιτσά (Αγροζύμη ), λαζανόφυλλα (Χιώτικο Κελάρι ) και κρασιά από το κτήμα Βασιλείου.
 
Με κρέας, κρασί και τσίπουρο



Οινογευσιγνωστική η Τσικνοπέμπτη στο «Mono Restaurant» πίσω από τη Μητρόπολη, που στις 20/2 παντρεύει την κρεατοφαγία με κρασιά του κτήματος Χατζηβαρύτη και τσίπουρα της οικογένειας Καρδάση. Πέντε πιάτα, τέσσερα κρασιά και δύο τσίπουρα στο ειδικό για τη βραδιά, πληθωρικό μενού (€ 35 το άτομο ), το οποίο ξεκινάει με λουκάνικο αγριογούρουνου με ξινολάχανο και προχωράει με συκώτι από μοσχάρι γάλακτος στη σχάρα με σπανάκι σοτέ και ντομάτα ταρτάρ, αλλά και πικάνια με διπλοφουρνιστή πατάτα, πέρλες κρεμμυδιού κονφί και σάλτσα μανιταριών.
 
Σουβλίζοντας πάνω από την πόλη



Στα χάι της η κρεατοφαγία, ανεβαίνει… μέχρι το Λυκαβηττό. Στο εστιατόριο «Ορίζοντες» η Τσικνοπέμπτη έχει τη θέα της, το μενού της (€ 29 το άτομο ), και τον dj της. Τι θα φάτε; Ελληνική σαλάτα με κρέμα φέτες, ντοματοκεφτέδες με μαγιονέζα φάβας, ποικιλία κρεάτων σε σούβλα (ψαρονέφρι, κοτόπουλο και μοσχαρίσιο φιλέτο ) και bavaroise καραμέλας.
 
Τσίκνα… νεοκλασική



Και στο café-bar-restaurant «Belle Amie» στον Πειραιά τα τιμάνε τα έθιμα της ημέρας. Στο εντυπωσιακό νεοκλασικό της Αγγέλου Μεταξά, κάτω από βενετσιάνικα λαμπόγυαλα, δίπλα σε εντυπωσιακές μαρμάρινες κολόνες και ανάμεσα σε έπιπλα-μπιζουδάκια του περασμένου αιώνα, θα κυκλοφορούν σουβλάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα με παστουρμά, μπιφτεκάκια σμυρναίικα, σπλήνα γεμιστή με πιπεριές και κεφαλοτύρι, γαρδουμπάκια ριγανάτα, παϊδάκια γάλακτος με θυμάρι και σκορδοβούτυρο και συκωτάκια με μπόλια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr