Ο Γιάννης Λουκάκος μας φτιάχνει: Τυριά fondue - ένα εκπληκτικό συνοδευτικό!

Γευστική κρέμα!

Υλικά

  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 150 γρ. γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη
  • 250 γρ. κασέρι ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένο
  • αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το κρασί με την κρέμα και μόλις έρθουν σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συμπυκνώνουμε στο 1/3 της αρχικής ποσότητας μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα.
  • Διατηρώντας την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε σταδιακά τα τριμμένα τυριά ανακατεύοντας με το σύρμα περιμένοντας να ενσωματωθεί η προηγούμενη δόση για να προσθέσουμε την επόμενη.
  • Μόλις έχουμε ενσωματώσει όλα τα τυριά, δοκιμάζουμε τη γεύση και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι.
  • Σερβίρουμε σε ένα μπολ.

 

Tip από το Γιάννη Λουκάκο:

*Τα τυριά fondue συνοδεύουν εξαιρετικά ωμά λαχανικά, φρυγανισμένο ψωμί, βραστές πατάτες κλπ.

 

Who is who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr