Ντίνα Νικολάου: Φουσκωτά & τραγανά Churros τυλιγμένα σε ζάχαρη & κανέλα - Ταιριάζουν τέλεια με την καυτή σοκολάτα

Υλικά

Για τα churros

  • 250 ml νερό
  • 60 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ½ κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • Λίγο αλάτι
  • Άφθονο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, για το πασπάλισμα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Για τη σοκολάτα

  • ¾ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας άγλυκο κακάο
  • 200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Σε ένα πιάτο ανακατεύω τα 100 γρ. ζάχαρη με την κανέλα και τα αφήνω στην άκρη.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω μονομιάς το αλεύρι. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με τα υγρά υλικά και να δημιουργηθεί μια ζύμη που θα κολλήσει επάνω στην κουτάλα. Αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να μισοκρυώσει.
  • Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ χειρός. Προσθέτω το αυγό, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθεί το αυγό και να δημιουργηθεί μια ζύμη αρκετά κολλώδης.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω αρκετό ηλιέλαιο να ζεσταθεί. Μεταφέρω τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή, φαρδιά μύτη.
  • Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνω «κορδόνια» ζύμης απευθείας στο λάδι και τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα. Βγάζω τα churros με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Συνεχίζω το τηγάνισμα των churros μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
  • Ρίχνω τα churros στο μείγμα ζάχαρη-κανέλα και τα καλύπτω ολόγυρα. Τα μεταφέρω σε πιατέλα και ετοιμάζω το ρόφημα σοκολάτας.

Για το ρόφημα

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό να πάρει βράση και ρίχνω το κακάο. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί το κακάο και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και η ζάχαρη. Αφήνω το μείγμα να βράσει για 3 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Σερβίρω σε μεγάλες κούπες μαζί με τα τραγανά churros.

 

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις.

To 2020 αναλαμβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραμμα "ενέργειες ενημέρωσης και προώθηση με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία" 

Το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονείμουν το βραβείο για τη συνεισφορά της στην Κατηγορία Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality).

Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr