Απολαύστε και διαλέξτε: Η απόλυτη λίστα με πάνω από 100 Tοp ελληνικές λιχουδιές για την Σαρακοστή και την Καθαρά Δευτέρα! Που θα τα βρείτε!

Η Καθαρή Δευτέρα είναι μια μέρα που μας φέρνει στο νου γνωστά και μη εξαιρετέα μεζεδάκια, όπως σπιτική ταραμοσαλάτα με φρέσκια λαγάνα, τουρσί και ελιές, χαλβά, γίγαντες πλακί, ντολμαδάκια γιαλατζί, χταποδάκι ξιδάτο, γαριδάκι τηγανητό ή και όστρακα για πολλούς, όλα με συντροφιά τσίπουρο, ούζο ή κρασί. Τελευταία, το μεράκι και οι πειραματισμοί πολλών Ελλήνων παραγωγών γέμισαν τα ράφια με κλασικά deli εξαιρετικής ποιότητας, που ανταγωνίζονται επάξια τα σπιτικά, αλλά και πολλές νέες ιντριγκαδόρικες γεύσεις, όλα προτάσεις που προσφέρονται για ένα νηστίσιμο τραπέζι χωρίς κόπο ούτε γευστικές στερήσεις.  Οι επιλογές σε νηστίσιμα έτοιμα προϊόντα είναι πλέον πάρα πολλές.  

































Τι ξέρουμε για τη Μεγάλη Σαρακοστή;

Η περίοδος από την Καθαρά Δευτέρα ως το Μεγάλο Σάββατο αποκαλείται Μεγάλη Σαρακοστή και είναι επτά εβδομάδες νηστείας για την προετοιμασία της εορτής του Πάσχα (σε σχέση με τη «Μικρή Σαρακοστή» που προηγείται των Χριστουγέννων και είναι πιο ελαστική, αφού μπορεί να καταναλωθεί το ψάρι) που καθιερώθηκαν από τον 4ο αιώνα. Το όνομα Σαρακοστή παραπέμπει στις σαράντα ημέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο. Κατά τη διάρκειά της δεν επιτρέπεται η κατανάλωση ζωικών προϊόντων εκτός από την ημέρα του Ευαγγελισμού (25η Μαρτίου) και την Κυριακή των Βαΐων που καταναλώνεται  ψάρι, γράφει το athinorama.gr.

Ίσως όλο και λιγότεροι είναι εκείνοι που ακολουθούν πιστά το έθιμο της σαρανταήμερης νηστείας για θρησκευτικούς λόγους, ενώ μεγαλώνει η κατηγορία εκείνων που το θεωρούν μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση του οργανισμού αν όχι για σαράντα ημέρες, τουλάχιστον για λίγες. Είτε ανήκετε στην πρώτη είτε στη δεύτερη κατηγορία το βέβαιο είναι πως στην αγορά υπάρχουν πολλές νηστίσιμες προτάσεις, που αντικαθιστούν πλήρως τις ζωικές πρωτεΐνες και συχνά είναι τόσο λαχταριστές που δεν αισθάνεσαι ότι στερείσαι τίποτα!


Εμείς κάναμε μια βόλτα στα πιο ενημερωμένα deli της πόλης και σας προτείνουμε ενδιαφέρουσες ιδέες για να στρώσετε τραπέζι χωρίς κόπο.

Αλμυρές προτάσεις

Ντολμαδάκια Μαριάννας σε βάζο: «πραγματικά εξαιρετικά ντολμαδάκια, σεμνά, χωρίς καθόλου υπερβολή – ένα έργο αγάπης» ήταν τα λόγια των κριτών που τους χάρισαν δύο αστέρια στον κορυφαίο διαγωνισμό τροφίμων Great Taste Awards κι εμείς θα συμπληρώσουμε ότι είναι από τα έτοιμα ντολμαδάκια που μπορούν να αντέξουν άνετα τη σύγκριση με τα σπιτικά. Θα τα βρείτε στο «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής», στην «Πανδαισία», στο «Με το τσουβάλι», στο «Παντοπωλείο της Χαράς», στη «Νέα Αγορά» και στο σουπερμάρκετ Θανόπουλος.  

Πίτες νηστίσιμες
Εξίσου νόστιμη και με σπιτική γεύση είναι και η κατεψυγμένη νηστίσιμη σπανακόπιτα και η πρασόπιτα από τις πίτες της Μαριάννας, που φτιάχνονται από το συνεταιρισμό γυναικών της Νέας Γωνιάς Χαλκιδικής,  με φύλλο που ανοίγεται στο χέρι, φρέσκα υλικά και παραδοσιακές συνταγές. Τις βρίσκουμε στο «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής», στην «Πανδαισία», στο «Με το τσουβάλι», στο «Παντοπωλείο της Χαράς», στη «Νέα Αγορά» και στο σουπερμάρκετ Θανόπουλος.  
 
Για παραδοσιακή πίτα με χειροποίητο φύλλο ματσόβεργας πεταχτείτε μέχρι τη Νέα Ιωνία, στο εργαστήρι της Δήμητρας Γουναρίδη. Σπανακόπιτα με φρέσκα λαχανικά, πατατόπιτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνιθο και πίτα Καρπάθου με φρέσκα λαχανικά όλες έτοιμες για ψήσιμο είναι οι νηστίσιμες εκδοχές. (www.dimitragounaridi.gr)

Πίτες Δήμητρα Γουναρίδη

Πίτες Δήμητρα Γουναρίδη

Μουστοπιπεριές Ναουμίδη: από τις έντεκα διαφορετικές νοστιμιές με βάση την πιπεριά Φλωρίνης που φτιάχνει το εργαστήριο του Ναουμίδη -όλες κατάλληλες για την περίσταση- εμείς προτείνουμε τις μουστοπιπεριές όπου πιπεριές Φλωρίνης που έχουν ψηθεί στα κάρβουνα και έχουν ξεφλουδιστεί με το χέρι, συντηρούνται μέσα σε ένα μείγμα από ξίδι και μούστο που τους δίνει μια λεπτή και γλυκιά γεύση. Αλλά και οι σκέτες ψητές πιπεριές έχουν τη  μοναδική γεύση της ποικιλίας τους. Θα τις βρείτε στα «Nora’s Deli», «Όπως Παλιά», «Βάμας», «Η Σέσουλα της γειτονιάς», «Το παντοπωλείο της Χαράς», Καταστήματα Unik, «Καρμάλης», «Περιβόλι», «Θανόπουλος» και σε ορισμένα ΑΒ Βασιλόπουλος. 

Ντολμαδάκια γιαλατζί, ταμπουλέ, χούμους, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα Μαρί Μαμ Μία: όλα ξεχωριστά προϊόντα που παράγονται από ένα μικρό εργαστήριο μιας αρμένικης οικογένειας στην Παλαιά Κοκκινιά. Η παραγωγή τους είναι περιορισμένη, γι’ αυτό και η ποιότητα είναι πολύ καλή και οι γεύσεις σπιτικές. Τα προϊόντα τους θα τα βρείτε με το κιλό στα: «Nora’s Deli», «Μανδραγόρας», «Λεβόν Τσερτσιάν», «Αφοί Βασιλόπουλοι Delicatessen», «Μιράν», «Το Μιτάτο του Μασαούτη», «Tο Παραδοσιακό Μπακάλικο». 

Τα προϊόντα Μαρί Μαμ Μία πωλούνται με το κιλό

Τα προϊόντα Μαρί Μαμ Μία πωλούνται με το κιλό

Ελιές Χαλκιδικής και ελιές Θάσου Karpos Company: Οι Χαλκιδικής είναι πολύ νόστιμες, τραγανές, με αρκετή σάρκα και σωστό αλάτι. Οι μικρές ελιές Θάσου που έχουν στεγνώσει στον ήλιο έχουν ώριμη, βαθιά γεύση και τιμήθηκαν με το βραβείο Great Taste Award 2013. Μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας στο www.karposcompany.com

Πινελιές με ούζο, Τέλιες με αυτοφυή βότανα, ελιές λεμονένιες με βότανα, όλες ελιές Καλαμών πλούσιες σε γεύση και αρώματα από τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στη Λακωνία που διαθέτει και πολλά ακόμη πρωτότυπα είδη. Τις βρίσκουμε στα «Bio Μελισσάνθη».

Πάστα ελιάς Καλαμών, Stories of Greek Origins που ξεχωρίζει όχι μόνο για τη βελούδινη υφή της και την πολύ πλούσια γεύση, αλλά και για την προσεγμένη συσκευασία. Θα τη βρείτε σε «Θανόπουλος», «Ηπειρώτισσα», «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής».


Χειροποίητα παξιμάδια:
με ντομάτα και με πάστα ελιάς από την Τήνο, Aegean Essence: και οι δύο γεύσεις είναι πολύ αρωματικές και νόστιμες, στην πρώτη η ντομάτα και η ρίγανη συνδυάζονται υπέροχα, ενώ στη δεύτερη η πάστα ελιάς είναι αρκετά αισθητή.  Εξαιρετικά και τα παξιμάδια με ντομάτα από "Το ντουλάπι της γιαγιάς", πάλι από την Τήνο.
Λαζανόφυλλα από το Χιώτικο Κελάρι. Μια πολύ ωραία ιδέα για να συνοδεύσετε τα ντιπ και τις σάλτσες είναι αυτό το προϊόν που θυμίζει νάτσος και φτιάχνεται από μια ζύμη πατάτας και αλευριού και τηγανίζεται για να είναι τραγανό. Τα βρήκαμε στο «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής».

Φυσικό πατέ μελιτζάνας, φυσικό πατέ παντζαριού, Amvrosia Gourmet: στο πρώτο ψητή μελιτζάνα, λιαστή ντομάτα και κόκκινη πιπεριά συνυπάρχουν σε πολύ καλή ισορροπία, ενώ το δεύτερο έχει αυθεντική γεύση βραστής παντζαροσαλάτας με έντονη την αίσθηση του σκόρδου. Τις βρήκαμε στο «Εδέσματα», στη Νέα Σμύρνη αλλά και σε πολλά άλλα παντοπωλεία.



Μελιτζανοσαλάτες πολλές: ξεχωρίσαμε της Dolopia από τη Φθιώτιδα σε βάζο των 350 γρ. με την πρωτότυπη προσθήκη καπνιστού τσαγιού που κέρδισε και Great Taste Award 2013. Τη βρίσκουμε στο «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής», στο «Ελληνικά Καλούδια» και στο e-shop www.yolenis.com. Της Ergon, με διακριτικό κάπνισμα και ήπια γεύση. Καλή και η μελιτζανοσαλάτα της Δελατόλα, απ'το «Ντουλάπι της γιαγιάς» με καραμελωμένα κρεμμύδια. Θα τη βρείτε στα «Ελιά & Μέλι», «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής», «Ελληνικά Καλούδια», «Βανίλια-Κανέλα», «Ζεμπίλι», «Εδέσματα». Αλλά πολύ καλή ιδέα είναι και οι έτοιμες, καπνιστές κατεψυγμένες μελιτζάνες "της Μαριάννας", για να φτιάξετε στη στιγμή τη δική σας μελιτζανοσαλάτα με απίθανη καπνιστή γεύση. Τις βρίσκουμε στο «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής», στην «Πανδαισία», στο «Με το τσουβάλι», στο «Παντοπωλείο της Χαράς», στη «Νέα Αγορά» και στο σουπερμάρκετ Θανόπουλος.  

Πάστα αγκινάρας, αγκινάρα στο ελαιόλαδο, ασκορδουλάκοι τουρσί, Arteat: η έμφαση στον χειροποίητο τρόπο παρασκευής με πατροπαράδοτες συνταγές και χρήση μόνο φυσικών συντηρητικών τα κάνει να ξεχωρίζουν. Μας άρεσαν και οι κομψές τους συσκευασίες. Θα τα βρείτε στα «Ελληνικά Καλούδια», «Ζεμπίλι», «Οι Συμπέθεροι», «Άρωμα Γης», «Οι γλυκές μας ιστορίες», «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής».

Πάστα αγκινάρας τηνιακής, από "το Ντουλάπι της Γιαγιάς": μια βελούδινη κρέμα που θυμίζει γευστικά αγκινάρες αλά πολίτα με σωστή συμμετοχή λαδιού, ξιδιού και λεμονιού που δεν τη σκεπάζουν είναι ό,τι πρέπει για ένα ορεκτικό ντιπ πάνω σε παξιμάδι ή και στη λαγάνα.  Θα τη βρείτε στα «Ελιά & Μέλι», «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής», «Ελληνικά Καλούδια», «Βανίλια-Κανέλα», «Ζεμπίλι», «Εδέσματα».

Καραμανλίδικη σάλτσα Καππαδοκίας με βάση την ψητή πιπεριά Φλωρίνης, Sary: θα ενθουσιάσει όσους αγαπούν τις καυτερές γεύσεις, σκέτη ή επάνω στη λαγάνα. Εκτός από την πιπεριά Φλωρίνης αισθητή γίνεται και η μελιτζάνα, ενώ το σκόρδο δίνει έναν πικάντικο τόνο και η πράσινη πιπεριά την κάψα, που δεν είναι καθόλου ενοχλητική. Θα την βρείτε στον «Αλεξανδρή», και στο «Οι Συμπέθεροι».

















Spreads Γεωδή, όπως ντομάτα – ελιά ή pesto rosso: ολοζώντανα spreads με φρέσκα λαχανικά. Στη ντομάτα  - ελιά είναι αισθητή η φρέσκια ντομάτα και το έντονο άρωμα του βασιλικού, ενώ η ελιά είναι σε δεύτερο πλάνο. Στο pesto rosso μας άρεσε η γλυκιά, βαθιά umami γεύση της λιαστής ντομάτας που ταιριάζει πολύ πάνω σε μπρουσκέτες. Για σημεία πώλησης επικοινωνήστε με την εταιρεία στο τηλ. 210 6215080.

Έτοιμα μαγειρεμένα σαλιγκάρια Φερέοικος: για να πρωτοτυπήσετε! είναι μαγειρεμένα με την κλασική συνταγή και πωλούνται κατεψυγμένα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ζέσταμα για 5-10’ και θα έχουμε έναν νόστιμο μεζέ για το σαρακοστιανό μας τραπέζι. Τα βρίσκουμε στο «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής» και στο «Αφοί Βασιλόπουλοι Delicatessen». 

Κι αν δεν σας αρέσει η διαδικασία του καθαρίσματος των σαλιγκαριών οι Χοχλιοί Κρήτης της Escargots de Crete είναι καθαρισμένα έτοιμα προς κατανάλωση σαλιγκάρια σε βαζάκι μέσα σε ελαιόλαδο και σε τρεις ακόμη γευστικές εκδοχές με θυμάρι και λεμόνι, με ξίδι και δεντρολίβανο και με σκόρδο και μαϊντανό. Τα βρίσκουμε στο «Αφοί Βασιλόπουλοι Delicatessen», «Degustation», «Θανόπουλος», «Μιτάτο Μασαούτη», «Not just greek salad» «Πανδαισία», «Παραδοσιακό Μπακάλικο», «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής». 

Ψίχα σαλιγκαριών Escargot de Crete

Ψίχα σαλιγκαριών Escargot de Crete

Λαδοπαξίμαδα Καραβά Κυθήρων: αφράτα, με διακριτική αίσθηση λαδιού και ισορροπημένη γεύση, θα φανούν πολλαπλώς χρήσιμα στο νηστίσιμο τραπέζι. Τα βρίσκουμε μεταξύ άλλων στα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και στη «Lacandona». 

Ρεβίθια γάστρας, μαυρομάτικα φασόλια με ταχίνι και αγιορίτικη μελιτζανοσαλάτα Φιλύρα: πραγματικά σπιτικές γεύσεις με τοπικά προϊόντα και απουσία συντηρητικών, από μια οικοτεχνία στις πλαγιές του Κίσσαβου. Τα βρίσκουμε μεταξύ άλλων στο «Nora’s Deli”, «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής», «Degustation», «Box Gourmet».  

Γαρίδες μαρινάτες, μύδια καπνιστά, χταπόδι ξιδάτο, ταραμοσαλάτα Vivarium: νόστιμοι έτοιμοι ουζομεζέδες. Μερικά από τα μαγαζιά που μπορούμε να τα βρούμε «Nora’s Deli», «Παραδοσιακό Μπακάλικο», «Ο κήπος», «Πεντελικό».

Μανιταροσαλάτα, Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών: η αγάπη για τα μανιτάρια είναι το έναυσμα για μια μεγάλη σειρά προϊόντων, όπως αυτή η μανιταροσαλάτα. Τη βρίσκουμε στο «Nora’s Deli», «e-utopia» και σε επιλεγμένα καταστήματα.

Νηστίσιμα deli αξιώσεων….

Αβγοτάραχο αυτά που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους είναι το αβγοτάραχο Τρικαλινού (ΑΒ Βασιλόπουλος κ.ά.), αβγοτάραχο Στέφος («Αφοι Βασιλόπουλοι delicatessen»), αβγοτάραχο Κότσαρης («Μιράν»). 

Αβγοτάραχο Τρικαλινός

Αβγοτάραχο Τρικαλινός

Αβγά αχινού σε βαζάκι (από τον πάγκο του Αράπη, στην κεντρική Ιχθυαγορά αλλά και σε εκλεκτά ιχθυοπωλεία της Αθήνας). Θα τα σερβίρετε σκέτα, με λαδολέμονο ή θα τα προσθέσετε στη νηστίσιμη μακαρονάδα σας.

Καβουρόψιχα σε κονσέρβα –Crabhouse και καβούρι Chatka που βρίσκουμε στο «Nora’s Deli» και στο «Degustation». 

Μύδια καπνιστά Πασχαλίδης: τροφαντά, ζουμερά, με ευγενικό κάπνισμα και ελαφρύ ξίδι που είναι και το μοναδικό συντηρητικό τους. Σερβίρονται σκέτα ως ιδιαίτερο ορεκτικό μεζεδάκια αλλά και μαζί με μια φάβα. Τα βρήκαμε στην «Πανδαισία» και στο «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής».



Γλυκές προτάσεις

Χαλβάς Λουκά (Θεσσαλονίκη) με κουβερτούρα και αμύγδαλο: από τους καλύτερους που έχουμε δοκιμάσει. Με αφράτη και μαλακιά υφή που λιώνει στο στόμα σχεδόν πριν προλάβεις να τον μασήσεις. Η σοκολάτα καλής ποιότητας και το αμύγδαλο αρκετό και καλό. Τον βρήκαμε στο «Με το τσουβάλι» και στο «Παραδοσιακό Μπακάλικο».
 
Χαλβάς αμύγδαλο Βόλου Παπαγιαννόπουλος: ινώδης, τριφτός και τραγανός ταυτόχρονα με εξαιρετικό αμύγδαλο, σωστά καβουρδισμένο. Ενδιαφέρουσες και οι γεύσεις «σοκολάτα υγείας με αμύγδαλο» και «κακάο – φουντούκι – σταφίδα» που θυμίζουν περισσότερο γλυκό. Τους βρήκαμε στην «Πανδαισία».

Χαλβάς Μαραθώνα: αφράτος, μαλακός και τριφτός με σχεδόν μεταξένια υφή σε πολλές διαφορετικές και πρωτότυπες γεύσεις από την νεοσύστατη χαλβαδοποιία της οικογένειας Χατζηγαβριήλ.  Τον βρήκαμε στον «Μανδραγόρα» και στο «Box Gourmet».


Αποξηραμένα σύκα Κύμης και μπάρες αποξηραμένων σύκων, Αγρόκτημα Ασκάδα: τα σύκα συλλέγονται με το χέρι και αποξηραίνονται φυσικά στον ήλιο. Είναι ζουμερά και με ισορροπημένη γλύκα. Όσο για τις μπάρες έχουν πλούσια γεύση και αρώματα και δεν περιέχουν ζάχαρη, γι’ αυτό αποτελούν ένα πολύ υγιεινό σνακ. Τα βρίσκουμε στο «Degustation», «Αφοί Βασιλόπουλοι Delicatessen», «Παραδοσιακό Μπακάλικο» και αλλού.

Βιολογική κορινθιακή σταφίδα, Golden Black: μια τελείως διαφορετική σταφίδα, αφού αποξηραίνεται με ήπιο τρόπο στη σκιά, με αποτέλεσμα πλούσια γεύση, καλή υφή και υψηλή διατροφική αξία. Βραβευμένη στα Great Taste Awards. Διατίθεται μεταξύ άλλων στο «Δίκταμο», «Πανδαισία», «Delitopia», «Box Gourmet».

Φύλλα παστελιού, Ergon: λεπτά, τραγανά, χειροποίητα φύλλα που σπάνε απολαυστικά γεμίζοντας το στόμα με γεύση καβουρδισμένου σουσαμιού και μελιού. Τα βρίσκουμε στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στο Golden Hall αλλά και στο κατάστημα της Έργον.

Λουκουμάκια μούστου Αρκαδίας, Αρκαδιανή: ο μούστος τους δίνει πιο γεμάτη γεύση και απομακρύνει τη λιγωτική γλύκα. Τα κομματάκια αμυγδάλου, σωστά καβουρδισμένα τους πάνε πολύ. Μπορείτε να τα παραγγείλετε μαζί με τις υπόλοιπες λιχουδιές της οικοτεχνίας από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα www.arcadiani.gr













Γ



λυκό κουταλιού βύσσινο Ήδιστον: το  βύσσινο του "Ηδιστον" είναι άψογο: το φρούτο διατηρεί τo άρωμα και την υπόξινη γεύση του, το σιρόπι είναι διαυγές, λεπτόρρευστο και τέλεια δεμένο, με νότες λεμονιού, η ζάχαρη όση πρέπει. Μερικά από τα πολλά παντοπωλεία που φέρνουν τα προϊόντα τους είναι το «Ζεμπίλι», «Nora’s Deli» και «Box Gourmet», «Δήμητρα Γουναρίδη».

Μίνι γλυκές πιπερίτσες με κουμ κουάτ, Πυλιακή Γη: από τα νέα και πολύ ξεχωριστά προϊόντα της εταιρείας με σιρόπι που γίνεται από ανθόμελο Ταϋγέτου και κρασί Chardonnay. Πολύ νόστιμα και τα μικροσκοπικά τραγανά κριτσινάκια σε πολλές πρωτότυπες γεύσεις όπως καρότο, τζίντζερ, καλαμπόκι. Υπέροχα σκέτα, με ντιπ αλλά και μέσα σε σαλάτες. Μας άρεσαν και τα κουλουράκια – μπουκιές κανέλας με ελαιόλαδο και chardonnay αλλά και τα πορτοκαλιού με φρεσκοστυμμένο χυμό φρούτου. Θα τα βρείτε στο «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής», στο «Φίλοι με μεράκι» και στην έδρα τους Αγίου Κωνσταντίνου 40, εμπορικό κέντρο Αίθριο, τηλ. 697 1855046.
 
Κλωστάρι Ηπείρου Γη με ελαιόλαδο: ένα είδος κυλινδρικού μπακλαβά με πολύ καρύδι, τραγανό φύλλο και καλό σιρόπι, παραδοσιακό γλύκισμα της Ηπείρου που ξεχνάς ότι είναι συσκευασμένο. Το βρήκαμε στο «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής», στο «Box Gourmet» και στο e-shop www.yolenis.com

Κλωστάρι, Ήπειρος Γη

Κλωστάρι, Ήπειρος Γη



























Υποβρύχιο μαστίχα με γλυκό βύσσινο, Citrus: δύο παραδοσιακά γλυκίσματα του παρελθόντος σε έναν πρωτότυπο συνδυασμό, στο ίδιο βαζάκι! Το βρίσκουμε στο κατάστημα της εταιρείας και σε συνεργαζόμενα παντοπωλεία. 

Οι διευθύνσεις των καταστημάτων
«Αλεξανδρής» Ηρώων Πολυτεχνείου 30, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9918730
«Άρωμα Γης», Φιλολάου 87, Παγκράτι, τηλ. 213 0383722
«Αφοί Βασιλόπουλοι Delicatessen», Παπαρρηγοπούλου 3, Πλ. Κλαυθμώνος, τηλ. 210 3243573
«Βάμας», Κύπρου 2, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9400321 
«Βανίλια-Κανέλα», Λουίζης Ριανκούρ 73, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6925940
«Bio Μελισσάνθη» Δημοκρίτου 13, Κολωνάκι, τηλ. 210 3638850, Λ. Μαραθώνος 176, Γέρακας, τηλ. 210 6654017.
«Box Gourmet», Κυδωνιών 36, Βύρωνας, τηλ. 210 7600279
«Citrus», Κουμπάρη 5, Κολωνάκι, τηλ. 210 3390790
«Degustation», Κουμπάρη 5, Κολωνάκι, τηλ. 210 3627744
«Delitopia», Αθανασίου Διάκου 36, Ν. Ερυθραία, τηλ. 6944 242194
«Δήμητρα Γουναρίδη», Ευαγγελικής Σχολής 5, Νέα Ιωνία, τηλ. 210 2712548
«Δίκταμο», Καραολή και Δημητρίου 63, Βύρωνας, τηλ. 210 7658530
«Εδέσματα», Ατταλείας 2, Ν.Σμύρνη, τηλ. 210 9333225
«Ελιά & Μέλι», Σοφ. Βενιζέλου 69, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9945141
«Ελληνικά Καλούδια», Χατζηχρήστου 8, Ακρόπολη, τηλ. 210 9224060
«Έργον», Χαριλάου Τρικούπη 125, Ν. Ερυθραία, τηλ. 210 6200821.
«Ε-utopia», Αγ. Τρύφωνος 32, Κηφισιά, τηλ. 210 8015686
«Ζεμπίλι», Τρώων 50, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3460331
«Ηπειρώτισσα», Λ. Βάρης 32, Βούλα, τηλ. 210 8953929
«Η Σέσουλα της γειτονιάς», Πίνδου 14, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 693 7217216 
«Θανόπουλος», Δραγούμη 6, Κηφισιά τηλ.210 625454 (και σε Ν. Ερυθραία, Κ. Κηφισιά)
«Κάρμαλης»,  Βυζαντίου 23, Ν.Σμύρνη, τηλ. 210 9370068 
«Καταστήματα UNIK», Θησέως 3, Ν. Ερυθραία, Γέφυρα Βαρυμπόμπης,  τηλ. 210 5781214 
Κρεοπωλείο "10", Λ. Παΐζη 10, Βάρη, τηλ. 210 9654610
«Lacandona», Ηπίτου 4 Σύνταγμα, τηλ. 211 0125653
«Λεβόν Τσερτσιάν», Ηρώων Πολυτεχνείου 80, Πειραιάς, τηλ. 210 4522015
«Μανδραγόρας», Γούναρη 14, Πειραιάς, τηλ. 210 4172961
«Με το τσουβάλι», Δουκίσσης Πλακεντίας 68, Αμπελόκηποι, τηλ. 215 5309708
«Μιράν», Ευριπίδου 45, τηλ. 210 3217187
«Νέα Αγορά» 28ης Οκτωβρίου 4, Παλαιό Ψυχικό, τηλ. 210 6756418.
«Nora’s Deli», Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι, τηλ. 210 3389349
«Not just greek salad» Βαλαωρίτου 17, Κολωνάκι, τηλ. 2130261989 
«Οι γλυκές μας ιστορίες», Θουκυδίδου 36, Καλαμάκι, τηλ. 210 9851340
«Οι Συμπέθεροι», Στουρνάρη 14 & Νοταρά, Εξάρχεια, τηλ. 210 3836661
«Ο κήπος» Δορυλαίου 1, Πλ. Μαβίλη, τηλ. 210 9412616. 
«Όπως Παλιά», Τζον Κένεντι 145, Περιστέρι, τηλ. 2155103949 
«Πανδαισία», Αγ. Ιωάννου 41 Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 6017731 
«Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής», Σοφοκλέους 1, τηλ. 210 3628738 και Χρεμωνίδου 6 Παγκράτι, τηλ. 210 7566006
«Παραδοσιακό Μπακάλικο», Πλ. 28ης Οκτωβρίου Ηλιούπολη, τηλ. 210 9954500 και Πρόκλου 31 Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ. 210 7560055
«Πεντελικό», Ερμού 2, Π. Πεντέλη, τηλ. 210 8043427.
«Περιβόλι», Λ. Πεντέλης 62, Βριλήσσια, τηλ. 210 6132040 
«Το Μιτάτο του Μασαούτη», Ν. Ερυθραία, Βάρη, Π. Φάληρο, www.mitatomasaouti.gr
«Το παντοπωλείο της Χαράς», Πλ. Καρπάθου 5, Καλλίπολη, Πειραιάς,  τηλ. 210 4529233
«Φίλοι με μεράκι», Γρηγορίου Λαμπράκη 18, Γλυφάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ