Χταποδοσαλάτα με χταπόδι ξιδάτο, σκιουφιχτά, λιαστές ντομάτες και κάππαρη για το νηστήσιμο τραπέζι μας από τον Γιάννη Λουκάκο!
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το www.yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Για τη χταποδοσαλάτα
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.
Για το μαγειρεμένο χταπόδι
1ος τρόπος
Τοποθετούμε το χταπόδι σε σακούλα κατάλληλη για μαγείρεμα και αφαιρούμε τον αέρα σε μηχάνημα vacuum. Μαγειρεύουμε sous vide στους 88°C για 1½ ώρα. Κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν τη χρήση στη σαλάτα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
2ος τρόπος
Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει στο βαθμό της αρεσκείας μας. Αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει, το σουρώνουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.
ΥΛΙΚΑ
- Για τη χταποδοσαλάτα
- 300 γρ. χταπόδι μαγειρεμένο
- 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες καρέ
- 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες καρέ
- 25 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. κάππαρη
- 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 65 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. σκιουφιχτά βρασμένα
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Για το μαγειρεμένο χταπόδι
- 1 κιλό χταπόδι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
- αλάτι
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr