Καλό το ουζάκι αλλά ξεροσφύρι δεν πάει! Ο σεφ μας, Κωνσταντίνος Μουζάκης λοιπόν, μας ετοιμάζει τους νοστιμότερους χταποδοκεφτέδες για να το συνοδεύσουμε!
Διαβάστε τη συνταγή για... ουζάτους χταποδοκεφτέδες του Κ. Μουζάκη για να τους κάνετε όλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους!
Διαβάστε τη συνταγή για... ουζάτους χταποδοκεφτέδες του Κ. Μουζάκη για να τους κάνετε όλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους!
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΕΙΔΟΣ | ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ | ΠΟΣΟΤΗΤΑ |
Χταπόδι | κιλό | 1 |
Ψωμί μπαγιάτικο | Φλιτζάνι | 2 |
Ούζο | Κουταλιά της σούπας | 1 |
Ξίδι | Κουταλιές της σούπας | 2 |
Κρεμμυδάκια | τεμάχια | 2 |
Ρίγανη | Κουταλιά της σούπας | 1 |
Μαϊντανό | Κουταλιά της σούπας | 1 |
Δυόσμο | Κουτάλι του γλυκού | 1 |
Αλάτι | Κουτάλι του γλυκού | 1 |
Αλεύρι για τηγάνισμα | |
|
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα | |
|
Πιπέρι | Κουταλάκι του γλυκού | 1 |
Αλάτι | Κουταλάκι του γλυκού | 1 |
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ):
Το χταπόδι να είναι κατεψυγμένο(αν είναι φρέσκο τότε καθαρίζετε το χταπόδι, αφαιρώντας το στόμα, τα μάτια, την άμμο και το μελάνι που είναι συγκεντρωμένα μέσα στην κουκούλα του και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 3 – 4 μέρες, για να «μαλακώσει).Βγάζετε το χταπόδι από την κατάψυξη και πριν ξεπαγώσει καλά, το περνάτε από τον τρίφτη σας η μπλέντερ, να γίνει σαν κιμάς!!!!
Τοποθετείτε το ψιλοκομμένο χταπόδι σ’ ένα ψιλό τρυπητό πάνω σε ένα μπολ και το αφήνετε να στραγγίσει όλα τα υγρά του. Σε ένα βαθύ μπολ μουσκεύετε το ψωμί με το ούζο και το ξίδι, το στύβετε καλά, ώστε να είναι εντελώς στεγνό και το προσθέτετε στο μείγμα του χταποδιού μαζί με το κρεμμύδι, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το ζυμώνουμε ομοιόμορφα, αν το μείγμα σας είναι αραιό προσθέτεται λίγο αλεύρι. Πλάθεται τους χταποδοκεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και στο τέλος, τοποθετείτε τους χταποδοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν το λάδι τους.
Σερβίρονται ζεστοί, μαζί με ούζο!!!
Το who is who του Κων/νου Μουζάκη
Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr