Άκης Πετρετζίκης: Φανταστικά carrot cake muffins - Χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, με μέλι, σταφίδες και πεντανόστιμο γλάσο !

Υπέροχο γλυκάκι !

Υλικά

Για τα muffins

  • αυγά

  • 140 γρ. ελαιόλαδο

  • 200 γρ. μέλι

  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 180 γρ. καρότα, τριμμένα

  • 80 γρ. μαύρες σταφίδες

  • 60 γρ. ξανθές σταφίδες

  • 100 γρ. καρύδια, τριμμένα

  • 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ

  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • βανιλίνη

  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

  • 250 γρ. τυρί κρέμα

  • 70 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • κανέλα

  • καρύδια, τριμμένα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. 

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το ελαιόλαδο και το μέλι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. 

  • Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι, τα τριμμένα καρότα, τις σταφίδες, τα καρύδια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, τη βανιλίνη και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

  • Κόβουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε 12 κύκλους διαμέτρου περίπου 10 εκ. και τους τοποθετούμε στις θήκες μίας φόρμας για muffins12 θέσεων.

  • Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες. 

  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στην πάνω σχάρα. 

  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε στην άκρη. 

Για το γλάσο

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το μέλι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα. 

  • Απλώνουμε από 1 κ.σ. σε κάθε muffin και σερβίρουμε με κανέλα και καρύδια. 

 

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr