Καθαρά Δευτέρα σήμερα, και ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης μας φτιάχνει ντολμαδάκια νηστίσιμα να μας τρέχουν τα σάλια !

Καθαρά Δευτέρα σήμερα, και ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης μας φτιάχνει ντολμαδάκια νηστίσιμα να μας τρέχουν τα σάλια !

Υλικά:
1/4 του κιλού Αμπελόφυλλα,
1 κούπα πλιγούρι,
2 μέτρια κρεμμύδια,
1/2 ματσάκι μαιτανό ψιλοκομμένο,
2 κουταλιές ντοματοπελτέ,
6 κουταλιές ελειόλαδο,
1/2 κούπα νερό,
δυόσμο,
Πάπρικα,
Αλάτι,
Πιπέρι.



Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό κι εκεί μέσα ζεματάμε τα αμπελόφυλλα λίγα-λίγα.
Μόλις ζεματιστούν τα βγάζουμε αμέσως απο την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ενα τηγάνι και εκεί τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το πλιγούρι και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και το νερό και τα υπόλοιπα μυρωδικά-μπαχαρικά και ανακατεύουμε επίσης καλά.
Αφήνουμε να δέσουν και να μαγειρευτούν ανακατεύοντας.
Βάζουμε 2-3 αμπελόφυλλά στον πάτο της κατσαρόλας.
Μοιράζουμε το μείγμα απο το τηγάνι στα αμπελόφυλλά που είναι μέσα στην κατσαρόλα,τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ενα πιάτο και προσθέτουμε μια κούπα βραστό νερό και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτή για 40 λεπτά..
Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια σε μιά πιατέλα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr