Eurovision 2024 - Ο θρίαμβος του Nemo & της Ελβετίας - Η πρώτη νίκη του non binary - Η 11η θέση για το "Ζάρι" & την Μαρίνα Σάττι (βίντεο)

Με 591 βαθμούς 

Ο Ελβετός καλλιτέχνης Nemo θριάμβευσε με το τραγούδι «The Code» στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με 591 βαθμούς και χάρισε την πρωτιά στη χώρα του, η οποία θα διοργανώσει τον διαγωνισμό για τρίτη φορά.


View this post on Instagram


A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Σημειώνεται ότι η Ελβετία φιλοξένησε και κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό το 1956 στο Λουγκάνο και στην συνέχεια το 1988 με το τραγούδι «Ne partez pas sans moi» που ερμήνευσε η Σελίν Ντιόν.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Κροατία με τον Baby Lasagna και το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim» συγκεντρώνοντας 547 βαθμούς και τη τρίτη η Ουκρανία με τις Αlyona Αlyona και Jerry Heil που ερμήνευσαν το «Teresa & Maria» και πήραν 453 βαθμούς. 

Το Νέμο Μέτλερ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης, με έφεση στα μουσικά όργανα, αφού παίζει βιολί, πιάνο και ντραμς.

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη μουσική σκηνή το 2015… εντός των συνόρων και το 2018 κατέκτησε τα πρώτα του βραβεία στην Ελβετία (4 στον αριθμό) για το τραγούδι «Du» που αναδείχθηκε και κορυφαίο της χρονιάς.

Το The Code ωστόσο αναμένεται να απογειώσει την καριέρα του διεθνώς. Ενα τραγούδι που έγραψε για την κοινότητα των μη δυαδικών ατόμων, στους οποίους κατατάσσει και τον εαυτό του.

Ένα τραγούδι μίξη ραπ, ποπ και όπερας, το οποίο «απογείωσε» με τις ψηλές του νότες. 

Το Νέμο, όταν δεν ασχολείται με την μουσική, διαβάζει πάρα πολύ και το αγαπημένο του βιβλίο είναι το «Beautiful World, Where Are You» της Ιρλανδής συγγραφέα Σάλι Ρούνεϊ.

Όταν θέλει να χαλαρώσει, πίνει το αγαπημένο του κοκτέιλ: ένα Νεγκρόνι, το κλασικό με τζιν, βερμούτ και Campari.

Η Ελλάδα και η Μαρίνα Σάττι συγκέντρωσαν συνολικά 126 βαθμούς, με την Ελβετία να μας δίνει το μοναδικό 12άρι και τον κόσμο να χαρίζει 85 βαθμούς στο «Ζάρι».

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, που αποκάλυψε η Έλενα Παπαρίζου, δόθηκε στην Ελβετία και τους 10 βαθμούς έλαβε η Κύπρος.


 

Οι χώρες που έδωσαν βαθμούς στην Ελλάδα είναι οι εξής:

Αλβανία: 7
Νορβηγία: 2
Αρμενία: 4
Σλοβενία: 2
Ελβετία: 12
Γαλλία: 4
Κύπρος: 7
Σερβία: 3
Κόσμος: 85

Δείτε την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στον μεγάλο τελικό:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ