Εμάς μας μάγεψε ο Slimane στη Eurovision - Ο Γάλλος που "έσκισε" τις καρδιές τραγουδώντας "Mon amour" (βίντεο)

Τραγουδά το τελευταίο ρεφρέν a capella 

Μπορεί ο φετινός διαγωνισμός να είχε πολλά απρόοπτα αλλά τελικά ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και χθες το βράδυ είδαμε θεαματικές εμφανίσεις στο Malmo Arena.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Nemo με το Code και την Ελβετία να γίνεται η "οικοδέσποινα" χώρα για τον 69ο διαγωνισμό της Eurovision.

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2024 - Ο θρίαμβος του Nemo & της Ελβετίας - Η πρώτη νίκη του non binary - Η 11η θέση για το "Ζάρι" & την Μαρίνα Σάττι (βίντεο)

Slimane – "Mon Amour" για τη Γαλλία

Εμάς, ωστόσο μας μάγεψε η Γαλλία με το "Mon Amour"!

O Slimane ήταν καθηλωτικός επάνω στο stage δείχνοντας μας το μεγάλο του ταλέντο ιδιαίτερα τη στιγμή που απομακρύνθηκε δύο μέτρα από το μικρόφωνο κι ερμήνευσε το τελευταίο ρεφρέν a capella, μέσα σε ένα μελαγχολικό “σύννεφο” καπνού.

Ποιος είναι ο Slimane

Ο Slimane – γεννημένος Οκτώβριο του 1989 – είναι παιδί του The Voice και νικητής του γαλλικού μουσικού ριάλιτι στην 5η σεζόν προβολής του. Με 25 singles να έχουν πάει κορυφαίες θέσεις στα γαλλικά charts δεν τον λες και πρωτοεμφανιζόμενο. Εκτός από μουσικός έχει και μια σειρά καλλυντικών, κυρίως όμως έχει αγάπη στις ζωντανές εμφανίσεις, έστω κι αν έχουν πολύ στρες.

Στη Eurovision έφτασε με την αξία του, καθώς οι φωνητικές του δυνατότητες δε χωρούν αμφισβήτηση. Σε συνεντεύξεις του έχει εξηγήσει ότι η μουσική είναι ένας τρόπος για εκείνον να διοχετεύει την αγάπη – στην κόρη του, την οικογένειά του, τους φίλους του και τους θαυμαστές του.

Δεν σκέφτεται τη Eurovision ως διαγωνισμό, αλλά ως έναν τρόπο: «να μοιράζομαι τη μουσική, να μοιράζομαι την τέχνη μου, να συναντώ ανθρώπους και, πολύ σημαντικό, να εκπροσωπώ τη χώρα μου.»

Το “Mon amour” είναι ένα ερωτικό τραγούδι ή μάλλον καλύτερα είναι ένα ερωτικό γράμμα. “Νομίζω ότι χρειαζόμαστε την αγάπη περισσότερο από ποτέ. Κατά κάποιο τρόπο είναι ένα ερωτικό γράμμα που ήθελα να στείλω σε όλες τις ευρωπαϊκές καρδιές.”

Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1989 στο Chelles, Seine-et-Marne, Γαλλία. Οι παππούδες του μετανάστευσαν στο Παρίσι από την Biskra και την Ghazaouet της Αλγερίας. Αφού μετακόμισε στο Παρίσι άρχισε να ποστάρει τη μουσική του στο διαδίκτυο.

Τα τραγούδια του «Toi et moi», «Je n’y suis pour rien», «Salem» και «Amour Impossible» είχαν αρκετή ανταπόκριση και αφού πέρασε από διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς, όπως το Nouvelle Star το 2009, το X Factor το 2011 και το Encore une chance το 2012 ήρθε η νίκη στο Voice. Το 2015 συμμετείχε στο γαλλικό μιούζικαλ Marie-Antoinette et le Chevalier de Maison-Rouge του Didier Barbelivien.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ