Cate Blanchett: Η λαμπερή ηθοποιός με τα πολλά βραβεία – Ο έρωτας & η οικογένεια με τον Andrew Upton – Οι ιδιαίτερες σχέσεις της με τις γυναίκες (φωτό & βίντεο)

Μια συγκλονιστική και υπερταλαντούχα ηθοποιός!

Σαν σήμερα έχει γενέθλια μια από τις πιο αγαπημένες και όμορφες ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Ο λόγος για την Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία κλείνει τα 55 έτη.

Η πανέμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στην Αυστραλία στις 14 Μαΐου 1969 από Αυστραλή μητέρα και Αμερικανό πατέρα, τον οποίο έχασε στην ηλικία των δέκα ετών. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και υποκριτική στο Διεθνές Ινστιτούτο Δραματικής Τέχνης του Σίδνεϊ απ' όπου αποφοίτησε το 1992.

Καριέρα

Τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας με την τρίτη της ταινία Oscar and Lucinda όπου πρωταγωνιστούσε δίπλα στον Ρέιφ Φάινς. Ο ρόλος όμως που την καθιέρωσε ήταν αυτός της βασίλισσας Ελισάβετ στη βιογραφική ταινία Elizabeth του Σεκάρ Καπούρ.

Η Αυστραλή ηθοποιός έχει δυο βραβεία Όσκαρ. Η Μπλάνσετ έχει επίσης τιμηθεί με τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, τέσσερα Βραβεία BAFTA και τρία Βραβεία Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών. 

Οι πιο σημαντικές της, ταινίες είναι η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον (2008), Θλιμμένη Τζάσμιν (2013) και Tár (2022).

instagram

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μικρή σχετικά ηλικία, έχει τιμηθεί με πάνω από εκατόν είκοσι υποψηφιότητες για σημαντικά βραβεία και έχει κερδίσει τα περισσότερα. Θεωρείται συνεχίστρια της παράδοσης του κλασικού Χόλιγουντ και έχει κερδίσει επαίνους από όλους τους σκηνοθέτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί, ενώ διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους περισσότερους συμπρωταγωνιστές της.

Ο γάμος, τα 4 παιδιά και οι προηγούμενες ομόφυλες σχέσεις…

Η λαμπερή Κέιτ Μπλάνσετ κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, επιδεικνύοντας μόνο το ταλέντο της. 

Κάτι που την τιμά ιδιαίτερα, καθώς δεν την ενδιαφέρει να κάνει εντυπώσεις.

Είναι παντρεμένη από το 1997 με το θεατρικό συγγραφέα Άντριου Άπτον και έχει αποκτήσει μαζί του τρεις γιους, τον Ντάσιελ Τζον (03/01/2001), τον Ρόμαν Ρόμπερτ (23/4/2004) και τον Ιγκνάτιους Μάρτιν (13/4/2008) αλλά και την μικρή κόρη τους, Έντιθ Βίβιαν Πατρίτσια, μέσω υιοθεσίας το Μάρτιο του 2015. Στις αρχές του 2008 ανέλαβε μαζί με το σύζυγό της τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου στο Σίδνεϊ, όπου μετακόμισε όλη η οικογένεια.

twitter

Διαβάστε ακόμα: Ένας Πρίγκιπας-διάδοχος συνεσταλμένος, μια σταρ του Χόλιγουντ ατόφια: Πού συνάντησε ο Γουίλιαμ την Κέιτ Μπλάνσετ - Εντυπωσιακή στο σέξι ανδρόγυνο look της

Τα παιδιά και τον άντρα της τα αγαπάει πάρα πολύ και έχει αποκαλύψει σε συνέντευξη πόσο της άλλαξε τη ζωή ο γάμος και η μητρότητα και τι θυσιάζει από την καριέρα της για την οικογένεια της.

twitter

«Πάντα βασάνιζα τον εαυτό μου, δίνοντας τόσα πολλά σε κάθε ρόλο. Επικεντρωνόμουν πολύ περισσότερο στη δουλειά μου, πριν αποκτήσω παιδιά. Όλοι καταλήγουμε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος γυρίζει γύρω από εμάς και τους ρόλους μας στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ο γάμος και η οικογένεια σε βγάζει από αυτή την εγωκεντρική ψευδαίσθηση. Τώρα πια αφιερώνω την ενέργεια μου σε έναν κόσμο, ο οποίος με ικανοποιεί συναισθηματικά», δήλωσε στο ΟΚ! η  γνωστή ηθοποιός και συνεχίζει:  «Στο παρελθόν ζούσα χωρίς μόνιμη βάση, αλλά τα παιδιά μου αξίζουν τη σταθερότητα στη ζωή τους και να μην αλλάζουν μέρη ανάλογα με την ταινία που γυρίζει η μητέρα τους. Αν και κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα αρνητικό, γιατί μπορούν να προσαρμόζονται γρήγορα οπότε θα είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολλές εμπειρίες. Πάντως είναι σημαντικό να διαμένουν στο Σίδνεΐ, γιατί εκεί πηγαίνουν σχολείο»

Στο παρελθόν έχει δηλώσει βέβαια ότι είχε σχέσεις και με γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, η Αυστραλή σταρ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Carol»  που αναφέρεται σε μια ιστορία λεσβιακής αγάπης και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 17 Μαίου, στο 68ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

Όταν ο δημοσιογράφος τη ρώτησε για το αν πρόκειται για την πρώτη της λεσβιακή αισθηματική ιστορία εκείνη έδωσε μία αινιγματική απάντηση: «Στη μεγάλη οθόνη ή στη ζωή;". «Είχατε σχέσεις με γυναίκες στο παρελθόν», ήταν η επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου με την Κέιτ Μπλάνσετ να απαντά: "Ναι, πολλές φορές". Η ηθοποιός απέφυγε να επεκταθεί στο θέμα, τονίζοντας ότι αποφεύγει να μιλά για την προσωπική της ζωή.

Διαβάστε ακόμα: Cate Blanchett: Με το πιο ρομαντικό, βελούδινο κοστούμι Giorgio Armani - Επιτομή της κομψότητας & του σικ (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr